דג מטוגן קריספי מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
דג מטוגן בלי ביצה

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 2

דג הוא אחד הארוחות שאני אוהבת, יש לי באתר כבר מספר מתכונים די גדול בקטגוריית הדגים, ועדין הרגשתי שהיא לא תהייה מושלמת בלי מתכון לדג מטוגן קריספי, כזה שאוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס וביס.

את המתכון הזה כתבתי כשהייתי בחופשה יוונית באתונה, באחת הסמטאות של פסירי, השכונה העתיקה של העיר, מצאנו טברנה קטנה ואותנטית שהמטבח שלה היה פתוח לעייני היושבים במסעדה, ואני, שבכלל ניסיתי לגלות מה הסוד שלהם לקציצות זוקיני ועגבניות הנפלאות שלהם מיד דרשתי לשבת במקום הקרוב ביותר למטבח, בשביל לתצפת כמובן על הטבחית החמודה שעבדה שם. לצערי, או לשמחתי מלבי לדעת התיישבנו דווקא ליד עמדת טיגון הדגים וכך יצא שבמקום לגלות איך עושים קציצות זוקיני ועגבניות, קיבלתי הצצה נדירה לאישה המבוגרת שעמלה בזריזות בעמדת טיגון הדגים.

כיאה למי שבוחר את המקום הזה (חוץ מזה שאם כבר הריח של הדגים יידבק אלינו, לפחות נטעם את אותם, לא?) הזמנו 2 דגים מטוגנים שהגיעו חמים וקריספים במיוחד. כמה טעימים? מיד לאחר הביס הראשון עדכנתי את בעלי שאנחנו יוצאים לעבודת בילוש ואני לא קמה מפה עד שאני לא מגלה מה היא שמה בבלילה שלה, והוא, שכבר מכיר את השיגעונות שלי, קם אל הגברת המכובדת ושאל אותה באנגלית קשה מה יש שם בבלילה. הגנים האשכנזיים מיד השתלטו עליי ונראיתי כמו הגרסה המציאותית של הקציצות עגבנייה שניסיתי לקבל את מתכונם, אך למרבה ההפתעה הטבחית שלפה מהשרוול את כל הכמויות המדויקות להפליא של הבלילה (לא לפני שהיא שאלה 3 אנשים שונים איך אומרים אבקת שום באנגלית)

וזה הסיפור הלא שיגרתי על המתכון המיוחד והטעים של הדג המטוגן שלי, מאז אותו טיול חזרנו לאתונה פעמיים, אך המסעדה ההיא נסגרה והוחלפה במסעדה מתוירית לצערי.

ולי נשאר רק להתנחם בזה שיש לי את המתכון לדגים הקריספים שלהם ועכשיו נכין אותם יחד.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות
  • כמות מנות: 2

מצרכים

  • 2 דגים שלמים נקיים, בורי/ אמנון/ דניס/ לברק או כל דג שאתם אוהבים
  • צלחת גדולה מלאה בקמח מנופה
  • 1/2 בקבוק שמן קנולה
  • כף פפריקה
  • כפית כפית אבקת שום
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • יחידה לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה

אופן ההכנה

  • 1)

    ננקה את הדגים במים ונייבש עם נייר סופג.

  • 2)

    נחמם סיר עמוק עם שמן לטיגון.

  • 3)

    נקח צלחת רחבה עם הרבה קמח, נוסיף את התבלינים ונערבב היטב.

  • 4)

    נטבול כל דג היטב מכל הצדדים בקערה ונכניס לסיר הטיגון כשהשמן חם.

  • 5)

    נטגן מכל הצדדים עד להשחמה אחידה ויפה כדי לקבל דג קררריספי ביותר.

  • 6)

    נוציא לצלחת עם נייר סופג, נחכה מעט שיתקרר ונגיש עם פלח לימון ומלח.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא