מרק אטריות פשוט וקל להכנה – ללא אבקת מרק עוף

אוכל ביתי בקלות
מרק איטריות פשוט

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

אתם מהמחנה של אבקת מרק עוף או לא? אני בלי, זה בכלל לא קשור לבריא או לא, לאמא אף פעם לא היה בבית אבקת מרק עוף אז למדתי לבשל בלי, רק בעזרת תבלינים אחרים, כאלו שאנחנו שולטים בטעם ובכמות שלהם. ואני חייבת להגיד שזה בא לרעתי רק כשמדובר במרק אטריות פשוט.

איך אני אוהבת מרק עם אטריות דקות, סבתא שלי, זיכרונה לברכה, הייתה מכינה סיר כזה בכל יום חורפי ותמיד כשהגשם מגיע אני נזכרת בריח שהיא לה בבית ורצה להכין לי גם מרק.

את המתכון של סבתא לא הספקתי לקבל לצערי, אך עם השנים אלתרתי מתכון לא פחות טוב, שמחמם את הבטן והלב, וממלא את הבית בריח של חורף.

המרק אטריות הזה ממש פשוט להכנה, ואם אתם כמוני ואוהבים המון אטריות במרק שלהם, אני ממליצה לכם לא לחרוג מכמות האטריות שרשמתי במתכון, כי מעבר לכמות הזו האטריות "יישתו" את כל המים של המרק והוא יהפוך לסמיך מדיי, במקום זה, תעמידו סיר אטריות בנפרד ותוסיפו לצלחת המרק שלכם עוד אטריות מהסיר.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות

מצרכים

  • בצל בינוני
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות אטריות דקות
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה

  • 1)

    מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

  • 2)

    מתבלים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

  • 3)

    לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האטריות הדקות. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות. ניתן להוסיף מים אם חסר ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.

הערות ותוספות

  • במידה ואתם רוצים, ניתן להוסיף עוף (כרעיים, ירך או כנפיים) למרק, ממש בשלב שבו מוסיפים את הגזר והשום, אך שימו לב שבמקרה כזה כדאי להשתמש בפחות שמן לבישול כי העוף מוציא הרבה שמן.
  • ניתן להוסיף גם תפוח אדמה מגורד, זה יוסיף נפח של ויטמנים וסיבים למנה.
  • אל תפחדו להוסיף קצת פטרוזיליה או כוסברה למרק שלכם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא