עוגת בסבוסה

אוכל ביתי בקלות
עוגת בסבוסה ערבית

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: תבנית 30*30

עוגת בסבוסה היא עוגה שמקורה במטבח הערבי, למעשה היא עוגת סולת תפוזים וקוקוס סופר טעימה ועשירה שאצלנו בבית נוהגים לאכול המון, אך גולת הכותרת היא בערב המימונה. במשך שנים זו היתה "העוגה של אבא" שרק אבא אכל ממנה, אך בשנים האחרונות כולנו נשבנו בקסם של העוגה והיא נהייתה פופולרית מאוד בעוגות שאנחנו מכינים.

איך ליצור את צורת המעוינים בעוגת הבסבוסה?

כדי ליצור את הצורה היפה של המעוינים בעוגת הבסבוסה, נחתוך את העוגת לשורות ישרות לאורך כל העוגה (מימין לשמאל) לאחר מכן, נחתוך את העוגה בפסים אלכסוניים (מלמעלה למטה).

עוגת בסבוסה אמיתית
עוגת בסבוסה אמיתית

דגשים נוספים שכדאי לדעת לפני שמתחילים להכין את עוגת הבסבוסה שלנו

אופן ההכנה של עוגת הבסבוסה הוא פשוט מאוד, אך דורש קצת סבלנות, קודם כל אנחנו צריכים להכין את הסירופ שנמזוג מעל העוגה ברגע שהיא תצא מהתנור ורק אז נעבור להכין את העוגה. הסיבה שעושים ככה זה כדי שהרוטב יספיק להתקרר מעט לפני שנמזוג אותו על העוגה החמה. אם נמזוג רוטב חם מאוד על עוגה חמה היא עלולה לקרוס, לכן אחד מהם חייבים להיות קרים.

את הבסבוסה המוכנה ניתן לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדש למשך 4 ימים לפחות

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לעוגת סולת טעימה וקלה להכנה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: תבנית 30*30

מצרכים

לסירופ הדבש

  • 500 גרם סוכר
  • 3 כוסות מים
  • כף מיץ לימון
  • כף מי זאהר

לעוגת הבסבוסה

  • 200 גרם חמאה
  • 50 גרם קמח
  • 720 גרם סולת
  • כף וחצי אבקת אפייה
  • 2 כפות קוקוס
  • 160 גרם סוכר
  • ביצה + חלמון
  • 260 גרם יוגורט
  • כף דבש

לקישוט ושימון התבנית

  • פיסטוקים טבעיים שלמים או שקדים שלמים או אגוזי פקאן
  • 3 כפות טחינה גולמית, לשימון התבנית

אופן ההכנה

הכנת הסירופ:

  • 1)

    נשים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומחממים עד לרתיחה.

  • 2)

    לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.

  • 3)

    מוסיפים מי זאהר, מערבבים ומכבים את האש.

  • 4)

    משאירים לצינון בטמפרטורת החדר

הכנת העוגה

  • 1)

    נחמם תנור ל-190 מעלות

  • 2)

    נמיס את החמאה במיקרו במשך דקה או שתיים, עד שהיא תמס לגמרי

  • 3)

    בתבנית בגודל 30*30, נמרח את הטחינה הגולמית לצורך שימון התבנית

  • 4)

    נערבב את הסוכר, הקמח, הסולת, אבקת האפיה והקוקס יחד לתערובת אחידה

  • 5)

    נוסיף לקערה שלנו את החמאה ונערבב באמצעות כף עץ או הידיים, שימו לב שהפיזור של החמאה צריך להיות אחיד.

  • 6)

    בינתיים, בקערה אחרת נטרוף יחד את הביצה, החלמון, היוגורט והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 7)

    נערבב את שני התערוכות יחד בעדינות, באמצעות לקקן או כף עץ, עד לקבלת תערובות אחידה

  • 8)

    נעביר את התערובת לתבנית ונשטח לשכבה אחידה

  • 9)

    ועכשיו לחלק של הקישוט – באמצעות סכין, נחתוך את הבסבוסה לצורת מעוינים, ונניח במרכז כל חתיכת שקד או אגוז לבחירתכם.

    אם אתם לא בטוחים איך יוצרים את צורת המעוינים, תחזרו לחלק העליון של המתכון ותקראו את המדריך.

  • 10)

    נאפה את הבסבוסה במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה, הבסבוסה צריכה לצאת זהובה ויפה.

  • 11)

    מיד כשנוציא את העוגה מהתנור ונמזוג את הסירופ שהכנו בעדינות, על כל העוגה.

  • 12)

    שימו לב שלפני שחותכים את העוגה, כדאי לתת לה לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר (מעט יותר בחורף)

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא