עוגת בסבוסה היא עוגה שמקורה במטבח הערבי, למעשה היא עוגת סולת תפוזים וקוקוס סופר טעימה ועשירה שאצלנו בבית נוהגים לאכול המון, אך גולת הכותרת היא בערב המימונה. במשך שנים זו היתה "העוגה של אבא" שרק אבא אכל ממנה, אך בשנים האחרונות כולנו נשבנו בקסם של העוגה והיא נהייתה פופולרית מאוד בעוגות שאנחנו מכינים.
איך ליצור את צורת המעוינים בעוגת הבסבוסה?
כדי ליצור את הצורה היפה של המעוינים בעוגת הבסבוסה, נחתוך את העוגת לשורות ישרות לאורך כל העוגה (מימין לשמאל) לאחר מכן, נחתוך את העוגה בפסים אלכסוניים (מלמעלה למטה).
דגשים נוספים שכדאי לדעת לפני שמתחילים להכין את עוגת הבסבוסה שלנו
אופן ההכנה של עוגת הבסבוסה הוא פשוט מאוד, אך דורש קצת סבלנות, קודם כל אנחנו צריכים להכין את הסירופ שנמזוג מעל העוגה ברגע שהיא תצא מהתנור ורק אז נעבור להכין את העוגה. הסיבה שעושים ככה זה כדי שהרוטב יספיק להתקרר מעט לפני שנמזוג אותו על העוגה החמה. אם נמזוג רוטב חם מאוד על עוגה חמה היא עלולה לקרוס, לכן אחד מהם חייבים להיות קרים.
את הבסבוסה המוכנה ניתן לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדש למשך 4 ימים לפחות
אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לעוגת סולת טעימה וקלה להכנה.