מתכון לסלט ביצים הכי טעים שטעמתם!

אוכל ביתי בקלות
מתכון לסלט ביצים

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 12 דקות

כמות מנות: 5

אני יודעת שעל פניו, סלט ביצים נשמע ממש קליל ולא קריטי, אך אצלנו במשפחה לסלט הביצים יש יריעת כבד אדירה, כך יצא שלכל דודה יש את המתכון שלה, ואף אחת לא חולקת עם השנייה את הסוד שלה. לכל אחת יש "תבלין סודי" ואוי ואבוי לשאול אותה מהו. אפשר לחשוב מדובר על הסוד מדימונה.

איזה מזל שאני משתפת את כל סודות האפייה שלי באהבה?

אז כן, גם לי יש מרכיב סודי (?) לסלט ביצים והוא חרדל, שנותן למנה טעם חרפרף, והופך את טעם הסלט לעשיר ומיוחד.

דבר נוסף שחשוב לי לחדד ואת זה דווקא למדתי מאחת מהדודות שלי, הוא שאת הביצה חשוב מאוד לגרד במגרדת הדקה ביותר שאתם מוצאים, האפקט שזה נותן כשהסלט מוכן הוא טעם ומרקם אחידים.

מבחינת ירק – כמו שאתם רואים, ביום שצילמתי את המתכון הזה, לא היה לי בצל ירוק בבית, אז הכנתי בלי ובמקומו שמתי עירית – זה ממש העשיר את הסלט ובעלי ביקש שאכין מעכשיו עם עירית במקום בצל ירוק, אז לבחירתכם 😉

אז קדימה, בואו נתחיל להכין 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 12 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 5

מצרכים

  • 6 ביצים
  • 6 כפיות מיונז
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 3/4 כפית חרדל
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    נרתיח את הביצים בסיר עם מים חמים עד שיהיו מוכנות (כ-12 דקות).

  • 2)

    נמתין מעט שהביצים יתקררו, נקלף ונגרד עם פומפיה לתוך קערה.

  • 3)

    נוסיף את שאר הרכיבים ונערבב היטב, כאן ניתן לתקן טעמים עם תוספת תבלון אם חסר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא