מתכון לג'חנון הכי טעים שיש!

אוכל ביתי בקלות
מתכון לג'חנון

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות:

אחרי שהעלתי כמעט כל מתכון עדתי שקיים לאתר, נסעתי לשכנה של ההורים שלי, אתי כדי ללמוד ממקור איך מכינים ג'חנון אסלי, כמו תמנייה אמיתית, או בקיצור כמו אתי. כשביקשתי מאתי מתכון לג'חנון בטלפון לפני שבוע, אתי הכתיבה לי את המתכון בשקיקה ופתאום נעצרה "את יודעת מה, תפסיקי לבלבל את המוח עם השאלות שלך, בואי לפה ונכין יחד" אז באתי.

ושלא תבינו אותי לא נכון, ניסיתי בעברי להכין מתכון שמצאתי באינטרנט, אך הבצק לא התגלגל לי יפה, והג'חנון לא השחים כמו שאני אוהבת, לכן כשאתי הציעה שאגיע קצפתי על המציאה בשתי ידיים (ורגליים).

פתיחת הבצק של הג'חנון
פתיחת הבצק של הג'חנון

טיפים לג'חנון מוצלח

כשצפיתי באתי פותחת את הג'חנונים, אחד אחד, מלא שקיקה, היא הסבירה לי שהסוד לג'חנון מוצלח הוא ג'חנון שמשומן בהמון שמן, גם בחלק של פיתחת הג'חנון וגם בחלק שבו מניחים את הג'חנון בסיר. חשוב גם לדעת שאם העלה נקרע לכם במהלך פתיחת הבצק זה לא נורא, פשוט תמשיכו לגלגל אותו, אני מבטיחה לכם שאף אחד לא יידע וירגיש.

דגש נוסף שחשוב לציין הוא שכמו הרבה מתכוני בצק אחרים גם כאן חשוב להקפיד על זמני התפחה מספקים, זה כולל את הזמן שהבצק נח והזמן שהבצק יושב בקופסא עם השמן, תנו לזמן לעשות את שלו.

בזמן שהבצק של הג'חנון נח, מומלץ ללוש אותו לפחות פעמיים, זה לא חובה, אך זה מכניס המון אוויר לבצק והבצק הולך לגמיש ורך.

אם אתם רוצים – אתם יכולים אחרי הגלגול לצפות כל ג'חנון בנייר נצמד ולהקפיא אותם, שתרצו להכין אותם פשוט תכניסו אותם בסיר, אפילו לא צריך לחכות שיפשירו.

מילה לגבי סאמנה

ג'חנון אמיתי מכינים עם סאמנה, שזו חמאה מזוקקת, ניתן להכין סאמנה בבית אך אתי אומרת שאין הבדל גדול בטעם ומבחינתה זה לא שווה את העבודה הקשה של להכין סאמנה, אז אני זרמתי איתה. אני יודעת שיש מקומות בהן ניתן לקנות סאמנה אך לא בכל מקום יש ולכן אני לא הייתי שוברת את הראש יותר מדי ופשוט משתמשת בחמאה רגילה.

אז יאללה בואו נתחיל להכין את המתכון לג'חנונים של אתי, ובתגובות אני מחכה לשמוע אם אתם אוהבים את הג'חנון שלכם עם דבש או בלי.

פריסת הדפסה

Ingredients

  • קילו קמח לבן
  • כף דבש, או סילאן
  • 8 כפות סוכר חום דביק
  • שקית אבקת אפיה
  • כף שטוחה מלח
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • 300 גרם חמאה, או סאמנה אם מצאתם, לפתיחת הבצק.

אופן ההכנה

  • 1)

    נוציא את החמאה מהמקרר כדי שתתחיל להפשיר.

  • 2)

    נשים את כל המצרכים חוץ מהחמאה והמים במיקסר עם וו לישה ונלוש למשך 10 דקות במהירות נמוכה, נוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק.

  • 3)

    נעביר את הבצק לקערה משומנת קלות, ונכסה עם מגבת או ניילון נצמד למשך שעתיים. אני ממליצה לכם במהלך השעתיים האלו ללוש את הבצק לפחות פעם, אם לא פעמיים. זה עוזר לבצק להיפתח אחר כך בקלות.

  • 4)

    אחרי שעתיים נשפוך מעט שמן על השיש ונניח את הבצק עליו, נחלק את הבצק ל- 17 כדורים (100 גרם לכדור זה גודל מושלם).

  • 5)

    נכניס את הכדורים לסיר רחב או קופסא גדולה עם שמן למנוחה של חצי שעה (השמן צריך לכסות בערך חצי מגובה הכדורים, אם הכדורים ממש מתייבשים פשוט להפוך אותם).

  • 6)

    לאחר חצי שעה נשפוך שוב מעט שמן על השיש ובעזרת מערוך פותחים את הבצק דק דק, שיהיה ממש שקוף.

  • 7)

    מורחים בחמאה את הבצק מכל הצדדים ומקפלים- מביאים את צד ימין למרכז ואת צד שמאל למרכז כך שיתקבל סוג של מלבן ארוך ארוך.

  • 8)

    מגלגלים את המלבן לרולדה ותוך כדי גלגול מותחים את הבצק כדי לדקק אותו עוד יותר. ממשיכים כך עם כל הבצק עד שמסיימים. חובה לשמן בכל פעם מחדש את משטח העבודה.

  • 9)

    נחמם תנור ל-100 מעלות.

  • 10)

    נניח בקופסא או בסיר ג'חנון שורות של הבצק ובין כל שורה נניח שקית שתפריד בין הג’חנונים. בשלב הזה אפשר להקפיא את ג'חנונים או לאפות מייד.

  • 11)

    נכניס את הסיר יחד עם מכסה לתנור לאפייה של 8 שעות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא