מתכון להום פרייז קריספי וטעים

אוכל ביתי בקלות
מתכון להום פרייז

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 4

אין כמו הום פרייז חם וקריספי כדי לסגור את היום. הום פרייז הוא אחד המאכלים המנחמים ביותר – המנה הזו כל כך פשוטה להכנה, אבל כמה שהיא טעימה! כשחושבים על הום פרייז, עולה בראש תמונה של קוביות תפוחי אדמה זהובות ופריכות, עם ריח מדהים של תבלינים שמתפשט במטבח ומעורר תיאבון.

ההום פרייז המושלם – איך מגיעים לפריכות מושלמת?

אחד הדברים הכי חשובים כשמדובר על הום פרייז הוא המרקם – הפריכות הזו, שמעטה קראנצ'י עוטף כל קוביית תפוח אדמה, היא הסיבה שמנה זו כל כך אהובה. אז איך מגיעים לתוצאה המושלמת? הנה כמה טיפים קטנים שיעשו את כל ההבדל:

  • בישול מקדים במים רותחים: לפני הטיגון, אני אוהבת לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח, למשך כמה דקות בלבד. בישול מקדים זה מאפשר לתפוחי האדמה להתרכך מעט ולהפוך לקריספיים במיוחד בעת הטיגון.
  • שימוש בתבלינים מגוונים: כדי להוסיף טעם עשיר ומפנק, אני תמיד משלבת תבלינים כמו פפריקה מתוקה, שום גבישי, מלח גס ואפילו מעט רוזמרין טרי שנותן ארומה מדהימה להום פרייז.
  • טיגון בחום גבוה: כדי לקבל הום פרייז פריך ומוזהב, יש לטגן את תפוחי האדמה בחום גבוה, אבל לשים לב לא לשים יותר מדי קוביות במחבת בבת אחת, כדי למנוע ריכוך יתר. השיטה היא לטגן כל צד עד שמתקבל צבע זהוב מושלם.

איך להגיש את ההום פרייז שלכם?

הום פרייז מתאים כמעט לכל סוג של ארוחה – אפשר להגיש אותו לצד ביצת עין וירקות חתוכים לארוחת בוקר מושחתת, לשלב אותו כמתוספת לארוחת ערב משפחתית או אפילו להגיש אותו כנשנוש לצד רוטב טוב, כמו איולי שום או קטשופ ביתי.

בכל פעם שאני מכינה את ההום פרייז שלי, אני מוצאת את עצמי נהנית מהטעם כאילו זו הפעם הראשונה – מדובר במנה פשוטה, קלה להכנה, שתמיד מצליחה לשמח את כולם. כל ביס קריספי ומפנק מזכיר לי למה אני כל כך אוהבת את המנה הזו, וכמה חשוב לי לחלוק אותה איתכם.

אז קדימה, בואו נכין יחד את ההום פרייז הכי קריספי וטעים שיש!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 35 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • כפית מלח
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף שמן זית
  • כפית פפריקה
  • 1/3 כפית צ'ילי גרוס, לא חובה
  • כף מיונז

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף ונקלף את תפוחי האדמה, נבשל בסיר עם מים חמים למשך 20 דקות.

  • 2)

    נסנן את תפוחי האדמה ונייבש, נמתין מעט לקירור ונחתוך אותם לקוביות.

  • 3)

    נקח מחבת עם שמן זית ונטגן את תפוחי האדמה עד להזהבה מכל הצדדים.

  • 4)

    נחמם את התנור ל-200 מעלות טורבו.

  • 5)

    נעביר את תפוחי האדמה לתבנית אפייה ונאפה למשך 10 דקות ללא מכסה.

  • 6)

    בקערה נערבב רוטב צילי, מיונז, מלח, פלפל, פפריקה וצילי גרוס.

  • 7)

    נחזיר את תפוחי האדמה למחבת ונקפיץ אותם יחד עם הרוטב עד שהוא יכסה את כל תפוחי האדמה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא