עוגיות שיבולת שועל הן אחת העוגיות שהכי הולכות אצלנו, הן ממש טעימות ותמיד יוצאות מוצלחות מאוד, קראנצ'יות ובריאות והחלק הכי כיף במתכון הוא שאפשר לשחק איתו – את אגוזי המלך אתם יכולים להחליף בפקאנים, פיסטוקים או שקדים, לפי מה שיש לכם בבית. בעלי לדוגמא, לא כל כך אוהב שאני שמה חמוציות במתכון אז אני בדרך כלל מחליפה את החמוציות בעוד סוג של אגוזים או בצימוקים, לפי מה שיש בבית.
ואם יש לכם זרעי פשתן או צייה – אני ממליצה לכם להוסיף אותם למרכיבים, כי יש להם המון ערכים תזונתיים מצוינים ואין להם כמעט טעם.
שימו לב שממש קל לטבען את העוגיות שיבולת שועל האלו – פשוט תחליפו את הביצה בחצי בננה מעוכה.
איך לשמור את העוגיות שיבולת שועל כשהן מוכנות ולכמה זמן?
העוגיות האלו נשמרות נהדר בכלי אטום במשך שבוע, שבוע וחצי לפחות, אך אל תדאגו – הן נגמרות הרבה יותר מהר מזה 😉
נקח קערה ונשבור אליה את הביצים, נשפוך אליה את הטחינה, השמן והדבש ונערבב היטב עם מטרפה חשמלית או ידנית לאמיצים.
3)
לאחר ההטרפה ותוך כדי ערבוב נוסיף את אבקת האפייה, הסוכר, אגוזי המלך הקצוצים, שיבולת השועל, הקינמון, הקמח, השוקולד, החמוציות והשומשום ונערבב היטב הכל עד שתהיה לנו עיסה אחידה ולא דביקה מידי.
4)
נכסה ונכניס למקרר ל15 דקות כדי להקשות את התערובת.
5)
נחמם את התנור ל180 מעלות.
6)
נקח תבנית אפייה ונניח עליה נייר אפייה, נקח קערה ונשים בה מים ונתחיל לסדר את העוגיות שלנו על התבנית, לעבוד עם ידיים רטובות.
7)
נכניס לאפייה של בין 15-20 דקות עד שהעוגיות יקבלו השחמה אחידה ויפה.