מתכון לעוגיות שיבולת שועל

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגיות שיבולת שועל

זמן הכנה: 25 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות:

עוגיות שיבולת שועל הן אחת העוגיות שהכי הולכות אצלנו, הן ממש טעימות ותמיד יוצאות מוצלחות מאוד, קראנצ'יות ובריאות והחלק הכי כיף במתכון הוא שאפשר לשחק איתו – את אגוזי המלך אתם יכולים להחליף בפקאנים, פיסטוקים או שקדים, לפי מה שיש לכם בבית. בעלי לדוגמא, לא כל כך אוהב שאני שמה חמוציות במתכון אז אני בדרך כלל מחליפה את החמוציות בעוד סוג של אגוזים או בצימוקים, לפי מה שיש בבית.

ואם יש לכם זרעי פשתן או צייה – אני ממליצה לכם להוסיף אותם למרכיבים, כי יש להם המון ערכים תזונתיים מצוינים ואין להם כמעט טעם.

שימו לב שממש קל לטבען את העוגיות שיבולת שועל האלו – פשוט תחליפו את הביצה בחצי בננה מעוכה.

איך לשמור את העוגיות שיבולת שועל כשהן מוכנות ולכמה זמן?

העוגיות האלו נשמרות נהדר בכלי אטום במשך שבוע, שבוע וחצי לפחות, אך אל תדאגו – הן נגמרות הרבה יותר מהר מזה 😉

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 25 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות

מצרכים

  • כוס שיבולת שועל עבה
  • חצי כפית קינמון
  • כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1.5 כפית דבש
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • ביצה
  • 2 כפות שומשום
  • 1.5 חופן אגוזי מלך
  • 7 קוביות שוקולד, איזה שאתם אוהבים
  • חופן חמוציות
  • חופן זרעי פשתן / צייה, לא חייב

אופן ההכנה

  • 1)

    נקצוז את אגוזי המלך והשוקולד עם סכין.

  • 2)

    נקח קערה ונשבור אליה את הביצים, נשפוך אליה את הטחינה, השמן והדבש ונערבב היטב עם מטרפה חשמלית או ידנית לאמיצים.

  • 3)

    לאחר ההטרפה ותוך כדי ערבוב נוסיף את אבקת האפייה, הסוכר, אגוזי המלך הקצוצים, שיבולת השועל, הקינמון, הקמח, השוקולד, החמוציות והשומשום ונערבב היטב הכל עד שתהיה לנו עיסה אחידה ולא דביקה מידי.

  • 4)

    נכסה ונכניס למקרר ל15 דקות כדי להקשות את התערובת.

  • 5)

    נחמם את התנור ל180 מעלות.

  • 6)

    נקח תבנית אפייה ונניח עליה נייר אפייה, נקח קערה ונשים בה מים ונתחיל לסדר את העוגיות שלנו על התבנית, לעבוד עם ידיים רטובות.

  • 7)

    נכניס לאפייה של בין 15-20 דקות עד שהעוגיות יקבלו השחמה אחידה ויפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא