מתכון לפסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד

אוכל ביתי בקלות
פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 6

טרנד הפסטה בסיר אחד פרץ אל חיינו לפני כחמש שנים, ומאז מסרב לעזוב, מרתה סטיוארט היתה הראשונה לזהות אותו, כשהוציאה ספר שכולו מוקדש למתכונים שמכינים בסיר אחד ומיד סחפה אחריה שורה של מתכונאיים שמיהרו להכין את הורסיות שלהם לנושא, אבל מכל המתכונים שמכינים בסיר אחד, דווקא הפסטה ברוטב עגבניות, זו שאולים כמעט כל שבוע, תפסה את עייני, איזה גאוני זה, כל כך קצת כלים ויש תוספת למנה העיקרית שכולם אוהבים – ילדים ומבוגרים.

והמתכון שלפניכם, הוא שילוב של המתכון שלמדתי מאמא להכנת רוטב עגבניות לפסטה יחד עם הטרנד של הסיר אחד, קודם כל נכין רוטב עגבניות מושלם, וממש כשהוא מוכן נוסיף את הפסטה – נערבב היטב ועל זה נוסיף את המים, בדיוק עד שכל הפסטה מכוסה במים. רק בבקשה ממכם – אל תשכחו לערבב את הסיר מדיי פעם ולעבוד על אש בינונית, אחרת הפסה תשרף.

אז יאללה, בואו נכין ביחד פסטה בסיר אחד עם רוטב עגבניות סמיך וטעים.

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • חבילת פסטה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית אורגנו

אופן ההכנה

  • 1)

    בסיר מטגנים את השום למשך חצי דקה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים לחצי דקה נוספת.

  • 2)

    מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.

  • 3)

    מוסיפים את הפסטה ומכסים במים חמים בגובה הפסטה.

  • 4)

    מבשלים בלי מכסה על אש גבוהה ומערבבים בתדירות גבוהה כדי שלא ישרף. במידה וחסר תבלינים/ מים מוסיפים. ( בין 10-15 דקות בישול סה"כ). אפשר להוסיף פרמזן ומעט שמן זית לפני ההגשה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא