חלה ללא שמרים הוא מאפה ביתי פשוט להכנה שתמיד מצליח, במתכון של החלה בלי שמרים שלי, לא צריך להתפיח את הבצק, אנחנו רק נותנים לא לנוח 10 דקות על השיש וכך לא נחשוש מהתפחת יתר או מעט מדיי התפחה, החלה שמתקבלת בסיום האפייה רכה וטעימה, והריח שממלא את הבית חודר ישר ללב ומחמם אותו.
את אתם רוצים להשקיע את יכולים להוסיף לבצק שלכם אגוזים, זיתים או עגבניות מיובשות, או לפזר מעל החלה, רגע לפני שהיא נכנסת לתנור.
נקח קערה ונערבב את כל המרכיבים יחד, למעט ביצה אחת, עד שנקבל בצק אחיד ולא דביק מידי
2)
נניח את הבצק למנוחה של 10 דקות, בינתיים נחמם את התנור ל-190 מעלות
3)
נקלע את הצורה של הבצק, יש לכם 2 אפשרויות:
אפשרות אחת היא לעשות כמונו, וליצור עיגול אחד גדול, את העיגול לחתוך עם סכין בצורה עדינה מאוד בשכבה העליונה של הבצק בלבד, ולהניח בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
האפשרות השנייה היא לקלוע צורת חלה רגילה, על ידי חלוקת הבצק ל3, לרדד כל חלק ולקלוע את הבצק לצורת חלה קלאסית ואותה נשים בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
4)
נשבור את הביצה שנשארה לנו לקערה קטנה ויחד עם מברשת נמרח את הביצה על החלה.
5)
נכניס לתנור ונאפה ל-25 דקות עד שתקבל צבע שחום ויפה.