חלה לשבת ללא ביצים מתכון קל להכנה לכבוד שבת

אוכל ביתי בקלות
חלה לשבת ללא ביצים

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות:

אם אתם נמנעים מאכילת ביצים ואתם מחפשים מתכון טוב לחלה ללא ביצים, הגעתם למקום הנכון. האמת היא שגם המתכון הרגיל שלי לא כולל ביצים (אלא במריחה שלפני ההכנה לתנור) אך הרבה פעמים אני מעדיפה לטבול את החלה במים או פשוט לקחת כף סילאן ולערבב אותו עם חצי כוס מים ולמרוח על החלה, וזה כבר עושה צבע מושלם לחלה.

אז בלי הרבה דיבורים, בואו נכין יחד מתכון לחלה לשבת ללא ביצים, שתמיד מצליח!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה

מתכון לחלה לשבת בלי ביצים קל להכנה ומושלם לשבת

מצרכים

  • קילו קמח לחם מנופה
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 120 מ"ל שמן
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • כף מלח
  • חופן שומשום (אם בא לכם)

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערת המיקסר, נשים את הקמח המנופה, הסוכר, השמרים היבשים, המים והשמן ונערבב באמצעות וו לישה במשך 10 דקות.

  • 2)

    נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 2 דקות.

  • 3)

    נמרח את הבצק במעט מאוד שמן, נכסה עם מגבת או ניילון נצמד ונניח להתפחה של 40 דקות.

    השמן ישמור על הבצק שלנו מהתפתחות של קרום על השכבה העליונה שלו, כמו כן, השמן יעזור לנו לקלוע את החלות שלנו בקלות בשלב מאוחר יותר, לכן חשוב מאוד לשים אבל אין צורך להגזים בכמות.

  • 4)

    נוריד את הכיסוי ונלוש את הבצק למשך דקה.

  • 5)

    נכסה שוב ונניח להתפחה שנייה של שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו. (חורף עלול לקחת יותר זמן)

  • 6)

    נוריד את הכיסוי ונחלק את הבצק ל- 6 חתיכות, ונקלע 2 חלות. (ניתן לחלק לשמונה חתיכות ולקלוע כל חלה מארבעה רצועות כדי להגיע לצורת החלות בסופרים)

  • 7)

    נכסה ונתפיח שוב ל35 דקות לפחות – עד שהחלות יכפילו את נפחן.

  • 8)

    בינתיים, נדליק את התנור ל- 180 מעלות.

  • 9)

    כשהחלות תפחו, נפזר שומשום בנדיבות אם בא לכם שומשום. וחשוב מאוד להשפריץ קצת מים על החלה לפני שמכניסים לתנור( זה נותן צבע)

  • 10)

    נניח את החלות בתבנית אפיה עם נייר אפיה ונאפה את החלות כ-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא