טופו במחבת ב-10 דקות עבודה – מתכון פשוט וטעים

אוכל ביתי בקלות
טופו מתכון קל

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 2-3

אם אתם מחפשים מתכון לטופו קל להכנה שתמיד מצליח – הגעתם למקום הנכון.

לפני ארבע שנים, אחותי הקטנה הודיעה לי שהיא צמחונית. זה קרה בדיוק כשהייתה בדרך אליי לארוחת ערב, והייתי צריכה לאלתר משהו מתאים. ירדתי מהר למכולת מתחת לבית וקניתי חבילת טופו. הגענו הביתה – הטופו ואני – והסתכלנו אחד על השנייה, "איך מכינים טופו טעים?" תהיתי. באותו יום הטופו לא יצא הכי טעים, אבל ככה למדתי שהחלק הכי חשוב בטיגון טופו הוא לצפות אותו בקורנפלור כדי שיספוג את הטעמים בצורה מיטבית.

מאז, הכנתי טופו עשרות פעמים ולמזלי (ולמזלה של אחותי הקטנה) השתפרתי מאוד. היום אני חולקת איתכם את אחד המתכונים הפשוטים ביותר לטופו במחבת – כמה שהוא פשוט, ככה הוא טעים.

למה כדאי להכין את המתכון הזה?

טופו במחבת הוא פתרון מושלם למי שמחפש ארוחה קלה, מהירה, ובריאה. אפשר להכין אותו ב-10 דקות בלבד והוא מתאים גם למי שלא מתלהב מטופו – בזכות הצלייה המושלמת שמעניקה לו מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

טיפים להכנת הטופו המושלם

  1. קורנפלור הוא הסוד: כדי שהטופו יספוג את כל הטעמים ויהפוך לקריספי, ציפוי בקורנפלור הוא המפתח. הוא יוצר שכבה דקיקה שנותנת לטופו מרקם מושלם.
  2. סחיטת הנוזלים: הקפידו לסחוט את הטופו היטב לפני הצלייה. כמה שפחות נוזלים = יותר ספיגה של טעמים.
  3. טיגון בחום גבוה: טגנו את הטופו על מחבת חמה עם מעט שמן. כך תשיגו את הקריספיות המיוחלת והטופו לא יידבק למחבת.

אז קדימה, בואו נכין יחד טופו במחבת ב-10 דקות עבודה! תגישו אותו לצד צלחת אורז וירקות טריים, ובתיאבון! 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 2-3

מצרכים

  • חבילת טופו
  • 3 כפות שמן
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כף מים חמים
  • 2 כפות קורנפלור
  • כפית שמן שומשום
  • 1.5 כפות דבש
  • כף רוטב סויה
  • כף סירופ מייפל
  • שומשום לקישוט
  • כף חומץ אורז, לא חובה

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונערבב דבש, סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, סירופ מיפל עם כף מים חמים.

  • 2)

    נחתוך את הטופו לקוביות.

  • 3)

    נשפוך את הקורנפלור לקערה נוספת ונטבול את הטופו בקורנפלור, חשוב לכסות את כל הטופו היטב.

  • 4)

    נחמם מחבת ונטגן את קוביות הטופו היטב על להשחמה אחידה ויפה (8-12 דקות).

  • 5)

    נשפוך למחבת את הרוטב שהכנו ונערבב היטב, נבשל למשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

  • 6)

    נקצוץ בצל ירוק ונפזר שומשום ובצל ירוק לטופו. נעביר לצלחת ונגיש.

איך לשדרג את המתכון?

את המתכון הזה אפשר לשדרג עם רוטב סויה, שום וג'ינג'ר כדי לקבל טעמים אסיאתיים עמוקים. או להוסיף לתיבול דבש (או סילאן לצמחוניים) למתיקות עדינה שתשדרג את המנה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא