אם אתם מחפשים מתכון לטופו קל להכנה שתמיד מצליח – הגעתם למקום הנכון.
לפני ארבע שנים, אחותי הקטנה הודיעה לי שהיא צמחונית. זה קרה בדיוק כשהייתה בדרך אליי לארוחת ערב, והייתי צריכה לאלתר משהו מתאים. ירדתי מהר למכולת מתחת לבית וקניתי חבילת טופו. הגענו הביתה – הטופו ואני – והסתכלנו אחד על השנייה, "איך מכינים טופו טעים?" תהיתי. באותו יום הטופו לא יצא הכי טעים, אבל ככה למדתי שהחלק הכי חשוב בטיגון טופו הוא לצפות אותו בקורנפלור כדי שיספוג את הטעמים בצורה מיטבית.
מאז, הכנתי טופו עשרות פעמים ולמזלי (ולמזלה של אחותי הקטנה) השתפרתי מאוד. היום אני חולקת איתכם את אחד המתכונים הפשוטים ביותר לטופו במחבת – כמה שהוא פשוט, ככה הוא טעים.
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
טופו במחבת הוא פתרון מושלם למי שמחפש ארוחה קלה, מהירה, ובריאה. אפשר להכין אותו ב-10 דקות בלבד והוא מתאים גם למי שלא מתלהב מטופו – בזכות הצלייה המושלמת שמעניקה לו מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
טיפים להכנת הטופו המושלם
- קורנפלור הוא הסוד: כדי שהטופו יספוג את כל הטעמים ויהפוך לקריספי, ציפוי בקורנפלור הוא המפתח. הוא יוצר שכבה דקיקה שנותנת לטופו מרקם מושלם.
- סחיטת הנוזלים: הקפידו לסחוט את הטופו היטב לפני הצלייה. כמה שפחות נוזלים = יותר ספיגה של טעמים.
- טיגון בחום גבוה: טגנו את הטופו על מחבת חמה עם מעט שמן. כך תשיגו את הקריספיות המיוחלת והטופו לא יידבק למחבת.
אז קדימה, בואו נכין יחד טופו במחבת ב-10 דקות עבודה! תגישו אותו לצד צלחת אורז וירקות טריים, ובתיאבון! 😊