מתכון לטופו במחבת ב-10 דקות עבודה

אוכל ביתי בקלות
טופו מתכון קל

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 2-3

אם אתם מחפשים מתכון לטופו קל להכנה שתמיד מצליח, אני כאן בשבילכם.

איפה שהוא לפני ארבע שנים, אחותי הקטנה הודיעה לי שהיא צמחונית, פתאום באמצע החיים כשהיא כבר בדרך אליי לארוחת ערב. ירדתי מהר למכולת שיש לי מתחת לבית וקניתי חבילת טופו, הגענו הביתה, הטופו ואני – והסתכלנו אחד על השנייה, "איך מכינים טופו טעים", תהיתי לעצמי, באותו יום הטופו לא יצא הכי טעים, אבל ככה למדתי שהחלק הכי חשוב בטיגון טופו במחבת הוא לצפות אותו בקורנפלור כדי שהוא יספוג את הטעמים בצורה מיטבית .

מאז, הכנתי טופו עשרות פעמים ולמזלי (ולמזלה של אחותי הקטנה) השתפרתי בהכנת הטופו. היום אני חולקת איתכם את אחד המתכונים הפשוטים ביותר של טופו במחבת, אבל כמה שהוא פשוט – ככה הוא טעים. תגישו אותו לצד צלחת אורז וירקות טריים ובתיאבון!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 2-3

מצרכים

  • חבילת טופו
  • 3 כפות שמן
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כף מים חמים
  • 2 כפות קורנפלור
  • כפית שמן שומשום
  • 1.5 כפות דבש
  • כף רוטב סויה
  • כף סירופ מייפל
  • שומשום לקישוט
  • כף חומץ אורז, לא חובה

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונערבב דבש, סויה, שמן שומשום, חומץ אורז, סירופ מיפל עם כף מים חמים.

  • 2)

    נחתוך את הטופו לקוביות.

  • 3)

    נשפוך את הקורנפלור לקערה נוספת ונטבול את הטופו בקורנפלור, חשוב לכסות את כל הטופו היטב.

  • 4)

    נחמם מחבת ונטגן את קוביות הטופו היטב על להשחמה אחידה ויפה (8-12 דקות).

  • 5)

    נשפוך למחבת את הרוטב שהכנו ונערבב היטב, נבשל למשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

  • 6)

    נקצוץ בצל ירוק ונפזר שומשום ובצל ירוק לטופו. נעביר לצלחת ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא