מוסקה חצילים ובשר – מתכון קל וטעים

אוכל ביתי בקלות
מוסקה מתכון

זמן הכנה: 1 שעה

זמן בישול: 1 שעה

כמות מנות: 7-8

מוסקה חצילים הוא אחד המאכלים שאני הכי אוהבת, הוא כל כך מנחם אבל לא כבר בכלל לעומת לזניה בשרית למשל, שזו מנה מאוד דומה אבל שם יש גם פחמימה. וחוץ מזה, שאין יותר כיף מלהכין משהו בכמה דקות עבודה והופ – יש לנו מנה מושקעת מוכנה, כזו שבדרך כלל לא מכינים.

יש הרבה שיטות להכנת מוסקה, ניתן להכין אותה עם תפו"א, כמוסקה צמחונית, מוסקה בשרית עם בשמל (תחליף לגבינה ששמים מי שלא שומר כשרות) או כמוסקה חצילים ובשר בתנור או על הגז, הפעם בחרתי במתכון של מוסקה חצילים בתנור, כי בעיני זו המוסקה הטעימה והקלה ביותר להכנה. והמוסקה הזו, זה מתכו של אמא שלי, אני כבר שנים אוכלת אותו בהנאה צרופה – עוד מבית הוריי, ועכשיו אני נרגשת לפרסם אותו כאן, התרגשות כפולה למען האמת, כי זה גם מתכון של מוסקה של אמא שלי וגם זה המתכון המאה שעולה לאתר (איזה מרגש 🥰)

אז קדימה, לכל מי שעדיין מתבלט איך מכינים מוסקה ובאיזה מתכון לבחור, בואו נכין יחד את המוסקה של אמא שלי.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 1 שעה
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל זמן: 2 שעות
  • כמות מנות: 7-8

מצרכים

  • 1/2 קילו בשר טחון עדיפות לצוואר/ צלעות
  • 3 חצילים ארוכים גדולים
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 2 בצל גדול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
  • 1.5 כפיות פלפל שחור
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 כפיות כמון
  • 1.5 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1.5 כפיות כורכום
  • 1.5 כפות קורנפלור
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס מים חמים
  • 1 1/4 כוסות מים קרים
  • 5 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל- 220 מעלות טורבו.

  • 2)

    נשטוף ונפרוס את החצילים לרצועות בעובי בינוני (1 ס"מ), נניח בנייר אפייה ונפזר מלח להוציא נוזלים ומרירות ונניח לחצי שעה (להפוך אותם אחרי רבע שעה ולהמליח).

  • 3)

    לאחר חצי שעה נשטוף את החצילים מהמלח וננגב היטב.

  • 4)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה ונסדר את החצילים עליה. נרסס מעט שמן על החצילים ונכניס לתנור לאפייה של חצי שעה, חשוב להפוך אותם אחרי 15 דקות אפיה.

  • 5)

    ביינתים נשטוף ונקצוץ את הכוסברה.

  • 6)

    נקלף את הבצל ונגרד בפומפיה על הצד העבה, נסנן מנוזלים.

  • 7)

    נקח סיר רחב עם שמן ונעביר אליו את הבשר, נפורר אותו באמצעות.

  • 8)

    נוסיף את הבצל והשום הכתוש, כף רסק עגבניות, קופסאת עגבניות מרוסקות, כוס מים חמים, כל התבלינים נערבב היטב ונסשל כחצי שעה על אש קטנה.

  • 9)

    ממש לפני סיום בישול הרוטב והבשר נוסיף את הכוסברה (לאחר 25 דקות).

  • 10)

    כשהחצילים מהתנור והרוטב עם הבשר מוכנים נתחיל להרכיב את המוסקה- נקח תבנית אפיה מזכוכית/ אלומניום ונסדר שכבת חצילים, מעליה שעבה נדיבה מהרוטב עם הבשר ושוב חצילים וכך הלאה.

  • 11)

    נקח קערה ונמלא בה כוס ורבע מים קרים, נשפוך את הקורנפלור בהדרגה תוך כדי ערבוב כדי להמיס אותו.

  • 12)

    נוסיף לקערה כף רסק עגבניות, כפית פלפל שחור וכפית מלח ונערבב היטב. נשפוך את התכולה על המוסקה שבנינו ונכניס לתנור על 200 מעלות טורבו למשך 30-35 דקות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא