מתכון למטבוחה מהירה – חצי שעה וזה מוכן

אוכל ביתי בקלות
מתכון למטבוחה מהירה וקלה להכנה

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

אין אחד שלא מכיר את המטבוחה, סלט קלאסי במטבח היהודי, שהביאו לארץ העולם מהמדינות שצבון אפריקה, כל מדינה הגיעה עם גרסה שונה למטבוחה, עדה אחת קוראת לזה מטבחוה, אחת מרדומה והשלישית מרמומה, אך בסוף של יום, כולן מתבססות על אותו סלט – ריבת עגבניות פיקנטיות שאי אפשר להפסיק לאכול.

ואני כבר מבקשת סליחה מכל הסבתות והדודות המרוקאיות באשר הן, אך בתור מרוקאית גאה, אני כאן כדי לשבור קונספציה – לא חייב לעבוד קשה כדי לקבל סלט מטבוחה איכותי וטעים.

ומכאן בדיוק נולד הצורך שלי להעלות את המתכון הבא, סלט מטבוחה קל ומהיר להכנה. כל מה שיידרש ממכם הוא כ- 5 דקות עבודה ועוד חצי שעה המתנה שהסיר יתבשל על האש. נשמע מפתה לא?

הסוד של המתכון הוא בעצם להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים, בגדול עצם הפעולה הזו חוסכת לנו כשעה – שעתיים בהן אנחנו נדרש להרתיח, לקלף, לחתוך ולבשל את העגבניות. אבל שימו לב, כדי שזה יעבוד ושהטעם של המטבוחה לא ייפגע, אתם תצטרכו להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות במתכון של המטבוחה שלכם.

יאללה, בואו נתחיל להכין את המטבוחה הכי קלה וטעימה שיש.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 35 דקות

מצרכים

  • 0.5 ראש שום
  • 2 יחידות פלפל חריף ירוק, אם אתם לא אוהבים הרבה חריף שימו 1
  • 1.5 כפיות מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור טחון
  • כף פפריקה מתוקה
  • 2 חבילות עגבניות מרוסקות
  • 2 כפיות שטוחות סוכר
  • 1/4 כוס שמן קנולה, או שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    נקלף את השום ונחתוך לפרוסות, נשטוף את הפלפלים נחצה ל- 2 ננקה מגרעינים ונחתוך לטבעות.

  • 2)

    בסיר על אש גבוהה נטגן את השום כחצי דקה תוך ערבוב ונוסיף את הפלפלים לטיגון נוסף של כדקה.

  • 3)

    נוסיף את התבלינים תוך ערבוב ולאחר כדקה נוספת נוסיף את העגבניות המרוסקות, נערבב היטב ולאחר דקה נוספת ננמיך את הלהבה.

  • 4)

    נבשל כ20 דקות עד שהמים יתאדו וינקבל מרקם של ריבה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא