מתכון לסלט טבולה דרוזי

אוכל ביתי בקלות
מתכון לסלט בורגול

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 4

אם יש משהו שאני אוהבת בטיולים לצפון ומבחינתי שווה את כל הנסיעה הוא להגיע לדוכן פיתה דרוזית באמצע שום מקום, להזמין פיתה עם לאבנה, זעתר, שמן זין ומלא מלא סלט טבולה וליד זה עלי גפן משובחים. מבחינתי רק הארוחה הזו שווה את כל הנסיעה הארוכה. אבל מה עושים שאין טיול לצפון באופק? כמובן שמכינים בבית – בקלות ובמהירות!

סלט טבולה הוא אחד הסלטים המרעננים והטעימים ביותר, במיוחד כשהוא מוגש לצד פיתה דרוזית חמה. זהו סלט שמקורו במטבח הלבנוני, והוא פופולרי במיוחד בכל המזרח התיכון, כולל המטבח הדרוזי. הסוד של סלט טבולה טוב הוא הרבה פטרוזיליה קצוצה דק, עגבניות עסיסיות וטריות, וכמובן בורגול דק שמעניק מרקם נפלא.

אין ספק שסלט טבולה הוא אחד הסלטים המרעננים והאהובים ביותר בכל המזרח התיכון. הטעמים הרעננים של הפטרוזיליה, העגבניות והבורגול יחד יוצרים חוויית טעמים ייחודית שקל להתאהב בה. אם יצא לכם לטעום סלט טבולה בדוכן פיתה דרוזית אי שם בצפון הארץ, אתם כבר יודעים על מה אני מדברת – זהו טעם שקשה לשכוח, שמזכיר את הפשטות והטבעיות של המטבח הדרוזי.

מה סוד ההצלחה של סלט טבולה דרוזי?

הקסם של סלט טבולה טמון בעיקר בפרטים הקטנים – איכות המרכיבים והאופן בו הם נחתכים ומוכנים. פטרוזיליה צריכה להיות טרייה מאוד וקצוצה דק דק, כדי לאפשר לכל ביס להכיל את מירב הטעמים. עגבניות צריכות להיות עסיסיות ורכות, ולתת מימד מתוק לצד חמיצות של לימון טרי. הבורגול הדק, שמספיג את כל המיצים של הסלט, הוא מה שמעניק לטבולה את המרקם הייחודי שלו, והוא משלים את החוויה.

סלט טבולה דרוזי – פתרון לכל ארוחה

היתרון הגדול של סלט טבולה הוא ההתאמה שלו לכל סוגי הארוחות. הוא יכול לשמש כמנה ראשונה מרעננת לפני הארוחה העיקרית, או אפילו כתוספת לצד מנות עיקריות כבדות יותר. הסלט הזה משתלב בצורה מושלמת עם מנות בשריות, דגים, או אפילו כמנה עיקרית לצד פיתה דרוזית חמה ועלי גפן ממולאים.

בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים של הפטרוזיליה והבורגול, סלט טבולה הוא לא רק טעים אלא גם בריא. הפטרוזיליה עשירה בוויטמינים ונוגדי חמצון, והבורגול מוסיף סיבים תזונתיים וחלבון, מה שהופך את הסלט הזה לבחירה מעולה עבור אלו שמחפשים ארוחה קלה ומשביעה.

אז אם אתם מתגעגעים לאווירת הצפון או פשוט רוצים להביא את הטעמים הייחודיים של המטבח הדרוזי אליכם הביתה, סלט טבולה דרוזי הוא הפתרון המושלם. הוא מהיר, קל להכנה, וברגע שתתחילו להכין אותו בבית, תבינו כמה הוא הופך להיות חלק בלתי נפרד מכל ארוחה.

איך לשמור את סלט הטבולה?

סלט טבולה מומלץ להכין אותו ולאכול באותו היום. אם נשאר סלט, תוכלו לשמור אותו במקרר בכלי אטום עד יומיים, אך חשוב לזכור שהפטרוזיליה עלולה לאבד מעט מהרעננות שלה, ולכן כדאי להוסיף עוד קצת לימון וסומאק לפני ההגשה למחרת.

אז קדימה בואו נכין יחד סלט טבולה כמו מאמא דרוזית אמיתית!

פריסת הדפסה
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 4

מתכון לסלט טבולה קל להכנה וטעים ברמות!

מצרכים

  • 1.5 כוסות בורגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 0.5 צרור נענע
  • 2 יחידות לימון
  • 3 יחידות עגבניות גדולות
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונשפוך אליה את הבורגול והמים החמים, נכסה במגבת ונמתין 15 דקות, עד לספיגת הנוזלים.

  • 2)

    ביינתים נשטוף ונקצוץ את הירוקים (פטרוזיליה ונענע) ונוסיף לקערת הבורגול.

  • 3)

    נשטוף ונקצוץ את העגבנייה ונכניס גם לקערה.

  • 4)

    נוסיף את שאר המרכיבים – מיץ מ-2 לימונים, שמן, תבלינים – מערבבים היטב ומגישים.

איך משדרגים את סלט הטבולה?

  • אפשר להוסיף מעט רימונים מעל הסלט לקבלת טוויסט מרענן וטעים.
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ דק.
  • להגשה מיוחדת, הניחו את הטבולה על פיתה דרוזית מקופלת והוסיפו טחינה נוזלית מעל.
  • תוספת של נענע טרייה: נענע קצוצה יכולה להוסיף רעננות וארומה מיוחדת לסלט הטבולה.
  • גרגרי רימון: אם אתם מחפשים טוויסט מעניין בטעמים, הוסיפו כמה גרגרי רימון שייתנו מתיקות עדינה ויוסיפו צבע עז לסלט.
  • מלפפון קצוץ דק: הוספת מלפפון נותנת עוד רובד של רעננות ומרקם לסלט, ומשלימה את החוויה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם