מתכון לפלאפל ביתי

אוכל ביתי בקלות
מתכון לפלאפל ביתי

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 20 כדורי פלאפל

יש מישהו שלא אוהב פלאפל? אני עוד לא פגשתי אחד כזה, זה מאכל כל כך אהוב, והקטע הכי מדהים בו שהוא מתאים לכולם – לאוכלי כל, לצמחוניים, לטבעוניים ולצליאקים, והיופי הוא, שמרוב שהוא עשיר בטעמים אף אחד לא ירגיש שהכנתם משהו "בכוח" כדי שיתאים לכולם. ובדיוק בגלל זה, בחרתי בפלאפל כמתכון החדש שעולה לאתר.

יש הרבה גרסאות כשזה מגיע למתכון פלאפל ולשאלה ממה עשוי פלאפל, יש כאלו שבוחרים לשים בפנים פירורי לחם או פרוסות לחם רטוב, כאלו ששים המון ירק וכאלו שנמנעים, אך המתכון שכאן, הוא מתכון שהולך איתי שנים רבות והוא מתכון מינימאלי מאוד. מה זה אומר? זה אומר שאין בו חידוש מרגש, יש בו כל מה שאמור להיות בכדור פלאפל טעים וזהו, בלי חידושים, בלי המצאות ובלי קיצורי דרך מיותרים (תוך עשר דקות הבלילה תהיה מוכנה לטיגון)

מתכון לפלאפל טעים במיוחד
מתכון לפלאפל טעים במיוחד

מכשיר להכנת כדורי פלאפל

ניתן להכין את כדורי הפלאפל ביד, פשוט לכדרר כדורים מהבלילה ולהכניס לשמן החם, אך כמובן שהיום יש פתרונות שיעזרו לנו לזרז את מלאכת הכדרור, אחד מהם הוא המכשיר להכנת כדורי פלאפל, מכניסים אותו לבלילה לוחצים עליו והופ משליחים (בעדינות) לשמן החם. את המכשיר ניתן להזמין בעלי אקספרס (לחיצה על התמונה תעביר אתכם לדיל) או בחנויות האפייה המתמחות.

שימו ❤️ הכמויות במתכון, מהמתכון הזה יצאו לכם כ-20 כדורי פלאפל, שזה מספיק לכ-4-5 מנות פלאפל, אז אל תתביישו להכפיל כמויות, בהתאם לכמות האנשים שאוכלים.

אז לכל מי שתוהה איך מכינים פלאפל, בואו נכין ביחד את הפלאפל מתכון קל והכי טעים שיש!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: 20 כדורי פלאפל

מתכון לפלאפל טעים ברמות ללא גלוטן.

מצרכים

  • 300 גרם גרגרי חומוס משימורים
  • בצל
  • 3 שיני שום
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • 5 כפיות מים
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • כף כמון
  • 3 פיתות

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח סיר ונשפוך אליו את גרגרי החומוס משימורים, נבשל במים חמים למשך 20 דקות לתוספת ריכוך.

  • 2)

    נסנן את גרגרי החומוס ונעביר את כל המצרכים לבלנדר, נטחן היטב למחית.

  • 3)

    נעביר את המחית לקערה ונכניס למקרר למשך שעה.

  • 4)

    נניח סיר רחב עם שמן ונתחיל לטגן את הפלאפל, ניצור כדורים עם היד או באמצעות מכשיר ליצירת כדורי פלאפל ועביר אותם לטיגון, שימו לב לא להגזים עם כמות הכדורים בסיר כדי שלא יידבקו אחד לשני.

  • 5)

    נטגן עד שכל כדור מקבל השחמה אחידה ויפה, נעביר לקערה עם נייר סופג ונמתין מעט שיתקרר.

  • 6)

    ביינתים נכין את הפיתה המושלמת- נקצוץ דק סלט שמורכב מבצל סגול, עגבניה ומלפפון, נכין טחינה בייתית ונחתוך מלפפון חמוץ לקוביות. נמלא כל פיתה בנדיבות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא