מרק שעועית מתכון הכי טעים שיש

אוכל ביתי בקלות
מרק שעועית סמיך מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 2 שעות 15 דקות

כמות מנות: 6

מרק שעועית הוא מרק שאני תמיד נמצאת בקונפליקט מול- זה או שאוהבים או ששונאים, או שלא מבינים איך אוכלים את זה או שלא מבינים איך לא אוכלים את זה. ואני, פעם אוכלת את סיר המרק לבד ופעם מכינה לאבא שלי היקר ולא מסוגלת לגעת בו.

את המתכון של מרק השעועית שאני משתפת היום, קיבלתי מדודה שלי, אחות של אבא, שקיבלה את המתכון מדודתם האהובה אנט ז"ל. אנט הכינה במשך שנים את המרק לכל האחיינים מדיי חורף והם היו אוכלים אותו בשקיקה ובצפייה למנה הבאה. והיום, אני משתפת איתכם את המתכון למרק שעועית של אנט היקרה ז"ל, שנפטרה לפני מספר שנים בשיבה טובה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות 15 דקות
  • סך הכל זמן: 2 שעות 30 דקות
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • 500 גרם שעועית לבנה
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 שיני שום
  • 5 ענפי סלרי ללא עלים
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 8 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהשריית השעועית לילה מראש בקערה עם מים.

  • 2)

    נכין את הירקות- נקלף את הבצל והשום, את הבצל נקצוף ואת השום נחתוך לפרוסות דקות. נשטוף ונפרוס לפרוסות את הכרפס.

  • 3)

    נקח סיר גדול, נשפוך אליו את השמן ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום ונערבב למשך דקה.

  • 4)

    נוסיף את הסלרי ונטגן למשך 5 דקות עם ערבוב מתמיד.

  • 5)

    נוסיף את רסק העגבניות ומבשלים למשך 2 דקות עם ערבוב מתמיד, לאחר מכן נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב.

  • 6)

    נוסיף את השעועית לאחר סינון לסיר, נוסיף את המים החמים ונביא לרתיחה.

  • 7)

    נבשל על אש קטנה למשך שעתיים עד שהשעועית רכה, נטעם ונתקן תבלינים במידה וחסר.

  • 8)

    נגיש לצלחות, אני אוהבת לסחוט מעט לימון מעל (לא חובה). בתיאבון!

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא