מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור הכי טעימים שתאכלו

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 3 שעות

כמות מנות:

תשמעו אני חייבת להיות כנה, שנים שלא אכלתי עוף, שום עוף. ולא מטעמי צמחונות, אלא מטעמי טעם, עוף לא היה לי טעים. תמיד הרגשתי שהעוף יבש מדיי וחסר טעם, הוא פשוט לא עבר לי בגרון. עד שיום אחד נסענו לארוחת ערב אצל דודים שלי, וחשכו עייני, שני מגשים של עוף בתנור כל אחד בתיבול אחר, וזהו. ואני שהגעתי ישר אחרי העבודה, מורעבת, ניסיתי להסתפק בסלטים הטעימים שהם הגישו אך הרעב הכריע אותי, הסתכלתי על מגשי העוף וחיפשתי את העוף הקטן ביותר, ותשמעו, צר לי על כל השנים האלו שנמנעתי מאכילת עוף, כי זה היה העוף הטעים ביותר שאכלתי.

לא עברה דקה וכבר הוצאתי מדודה שלי את המתכון השלם במלואו, בלי להחסיר שום פרט ופרט, אז נכון, מאז הכנתי ואכלתי עשרות פעמים עופות בתיבולים שונים, אך את המתכון של העוף הזה- אני מכינה הכי הרבה, והיום הוא כאן לפניכם.

ואגב אתם קוראים נכון, את העוף מתלבים בתבנית ההגשה ככה זה אצלנו, כמה שפחות כלים במינימום זמן הכנה.

יאללה בואו נתחיל להכין את העוף ותפוחי אדמה הכי טעימים שתאכלו!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • סך הכל זמן: 3 שעות 10 דקות

מצרכים

  • 4 יחידות שוק עוף
  • 4 יחידות ירך עוף
  • 6 יחידות תפוח אדמה גדול
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 4 כפות סויה
  • 3 שיני שום כתוש

אופן ההכנה

  • 1)

    במגש שמתאים לתנור, נשים את העוף, נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב. אני אוהבת ומשתדלת להכניס את הרוטב גם מתחת לעור של העוף, ככה אני בטוחה שהעוף מקבל את כל הטעמים.

  • 2)

    נקלף ונחתוך את תפוחי האדמה לקוביות או כל צורה שאתם אוהבים, נוסיף אותם למגש עם העוף והרוטב ונערבב היטב.

  • 3)

    נחמם תנור ל-200 מעלות.

  • 4)

    אני ממליצה לכסות את העוף ולשים במקרר לחצי שעה כדי שיספוג טעמים, אבל אם אין לכם זמן לא חייב.

  • 5)

    נכסה את התבנית שלנו בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, נאפה למשך 40 דקות על 200 מעלות.

  • 6)

    לאחר 40 דקות נוריד את התנור ל160 מעלות ונבשל עוד שעתיים, האמת שגם שעה מספיקה אך ככל שהעוף יהיה בתנור לאורך זמן ממושך יותר ככה הוא יהיה רך יותר.

  • 7)

    אחרי שעתיים נוריד את הכיסוי מהתבנית, נעביר את התנור לתוכנית טורבו על 180 מעלות ונאפה לעוד בין 15-20 דקות להשחמה יפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא