מתכון לפודינג פלאן – קרם כרמל קלאסי

אוכל ביתי בקלות
קרם כרמל פלאן מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 35 דקות

כמות מנות: 5 כוסות

פלאן הוא בעצם קרם קרמל קלאסי, או בעצם פודינג שמעליו מוזגים כרמל. למרות שיש לו מראה שמזכיר קצת מלבי, בטעם הוא שונה מאוד. הפלאן בעל טעם עשיר וקרמי שבאמת, אני לא מבינה למה אני לא מכינה אותו לעיתים תכופות יותר. פלאן מתאים לפעמים שאתם מארחים אנשים ומחפשים קינוח אישי, שלא נאמר קינוח כוסות מיוחד ולא שיגרתי, ואני מבטיחה לכם שלמרות שהוא מיוחד יחסית, הוא קל להכנה ותמיד מעורר תשואה כשהופכים את קרם הכרמל לתוך צלחת ההגשה.

על שמו של הקינוח הזה, יש חילוקי דעות רבים. המילה פלאן מגיעה אלינו מצרפת, למרות ששם בדרך כלל שאומרים פלאן מתכוונים לטארט, בשאר ערי אירופה, קוראים לקינוח הזה "קרם קרמל" אך באמריקה שם הוא נפוץ גם כן, הוא נקרא "פלאן". באץ לא כל כך החלטתי מה הדרך בה אנשים מכנים את הקינוח הטעים הזה, כנראה עניין של מוצא ומאיפה סבא וסבתא עלו לארץ, בכל מקרה – לא משנה איך תקראו לפלאן, הוא טעים בטירוף ואתם חייבים להכין אותו.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 35 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: 5 כוסות

מצרכים

מצרכים לקרמל

  • 1/2 כוס סוכר

מצרכים לקרם

  • 6 ביצים
  • 300 מ"ל חלב
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 מ"ל יוגורט
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כפית ליקר

אופן ההכנה

הכנת הקרם

  • 1)

    ראשית, נחמם את התנור על 180 מעלות, חום עליון תחתון

  • 2)

    בקערת המיקסר ביצים עם הסוכר והסוכר וניל עד לקבלת בלילה תפוחה.

  • 3)

    מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה והיוגורט

  • 4)

    משמנים תבנית עגולה ומפזרים את הסוכר באופן שווה על תחתית התבנית

  • 5)

    מכניסים את התבניות (רק עם הסוכר) עד להמסת הסוכר בתחתית

  • 6)
    • מוציאים את התבניות ברגע שהסוכר נמס ושופכים בזהירות את התערובת
    •  
  • 7)

    לוקחים תבנית תנור ומניחים את כל התבניות האישיות, את התבנית עצמה ממלאים במים חמים.

  • 8)

    מכסים את תבנית האפייה באלומיניום ואופים במשך 35 דקות.

  • 9)

    מקררים מעט את התבניות, ברגע שהם מתקררות הופכים על צלחת הגשה

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא