עוגת תפוזים ללא גלוטן – כשרה לפסח

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת תפוזים כשרה לפסח

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 35 דקות

כמות מנות: תבנית אינגליש קייק

אם אתם מתלבטים איזו עוגה להכין בפסח, או שאתם מחפשים מתכון פשוט לעוגה ללא גלוטן, המתכון הבא בשבילכם! זה מתכון של עוגת התפוזים הכשרה לפסח של המשפחה שלי, בכל שנה בחג, אנחנו אוכלים אותה בליל הסדר, מסורת של שנים ארוכות ומרגיש לי כאילו מדי שנה הטעם שלה הולך ומשתפר, למרות שהמתכון לא משתנה בכלל.

אחת העוגות האהובות עליי היא עוגת תפוזים, לא סתם יש לי בבלוג כמה גרסאות שלה, אחת עוגת תפוזים אוורירית, השנייה עוגת תפוזים טבעונית והיום אני משתפת אתכם בגירסא השלישית שלי – עוגת תפוזים כשרה לפסח, ולא פחות מצוינת מאחיותיה, אז קדימה בואו נכין יחד עוגת תפוזים ללא גלוטן

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 35 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: תבנית אינגליש קייק

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר, (חצי כוס)
  • כפית תמצית וניל/שקית סוכר וניל
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים טבעי, (שליש כוס)
  • 100 גרם שמן, (חצי כוס)
  • 150 גרם קמח תמי תופח, (כוס)
  • 25 גרם קוקוס טחון, (רבע כוס)

אופן ההכנה

  • 1)

    מחממים תנור על 180 מעלות, חום עליון תחתון

  • 2)

    בקערת המיקסר נשים את הביצים, תמצית הוניל והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה

  • 3)

    מוסיפים את מיץ התפוזים, הקוקוס והשמן ומערבבים,

  • 4)

    לבסוף, נוסיף את הקמח תמי התופח ומערבבים עד לאיחוד חומרים (לא לערבב יותר מדיי, העוגה לא תצא אוורירית)

  • 5)

    משמנים את התבנית שלנו עם מעט שמן ומוזגים בעדינות את הבלילה.

  • 6)

    אופים במשך 35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם ממרכז העוגה יוצא לח.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא