מתכון לפרנה לחם ביתית שאתם חייבים להכין!

אוכל ביתי בקלות
פרנה לחם בתנור מתכון

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 3 פרנות

פרנה הוא אחד הלחמים המועדפים עליי , בשונה מפוקצ'אה הבצק שלה הרבה יותר עדין בעייני, תמיד כשאבא פותח את המעשנה וקורא לכולם, אני מתייצבת למשימת הלחם ומכינה את הפרנות האלו ותמיד אבל תמיד הן מצליחות!

ונכון, זה לא בדיוק מתכון קל ומהיר להכנה, כמו שאר המתכונים שאני מעלה כאן אבל זה מתכון כל כך טוב, שאני פשוט לא יכולה להתעלם ממנו ולא להכניס אותו לאתר. שימו לב שמשך ההכנה של המתכון עומד על 24 שעות כי יש צורך להכין את הפוליש של הפרנה יום לפני (לא להילחץ מהמילה פוליש, זה ופר פשוט!)

מה זה פוליש לבצק?

פוליש לבצק נקרא גם בצק מקדים והוא שיטה באפיית לחם שמשמשת לשיפור טעמו וטקסטורת הבצק. בשיטה זו, נכין מראש תערובת ממים, שמרים וקמח. התערובת הזו צריכה לנוח ולהתייצב בסביבות 12-16 שעות לפני שמתחילים להכין את המאפה שלנו, אז הפוליש שלנו משמש כבסיס לתהליך האפייה. פוליש מכיל יותר לחות מבצק רגיל של שמרים, וזה מה שתורם לבועות האוויר המרהיבות שמתקבלות בסיום האפייה.

פוליש לבצק מעניק ללחם טעם עשיר ועמוק יותר, משדרג את הטקסטורה והבצק יוצא רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ – דיוק כמו שאנחנו מצפים מפרנה אמיתית.

אז קדימה, בואו נתחיל להכין את המתכון לפרנה שלי!

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 3 פרנות

מצרכים

פוליש

  • קורט שמרים יבשים, (בערך חצי כפית, אפילו פחות)
  • 100 גרם מים
  • 100 גרם קמח

בצק

  • 180 גרם מים
  • 500 גרם קמח לחם
  • ביצה
  • 15 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 25 גרם שמן
  • 9 גרם שמרים יבשים

מצרכים למרינדה

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 6 גבעולי טימין
  • מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הפוליש- נערבב את המצרכים היטב ונסגור בקופסת פלסטיק אטומה, נשאיר על השיש 3 שעות לפחות ונכניס ללילה שלם במקרר (אפשר להשתמש ישר, עדיף לשים במקרר לפני).

  • 2)

    אחרי ההמתנה נתחיל בהכנת הבצק- נכניס את כל המצרכים+ 150 גרם מהפוליש שהכנו למיקסר עם וו לישה ונתחיל ללוש לבצק בערך 10 דקות.

  • 3)

    נשמן את הקערה ונכסה במגבת או ניילון נצמד לשעה להתפחה.

  • 4)

    בינתיים נכין את מרינדת הפרנהנערבב את המצרכים בקערה.

  • 5)

    לאחר שעה נחלק את הבצק לשלושה חלקים של בערך 300-320 גרם כל חתיכה.

  • 6)

    נפזר מעט סולת על השיש, נכדרר כל חתיכת בצק לכדור וניתן להם לנוח למשך 20 דקות מכוסים במגבת.

  • 7)

    נקח קערה ונמלא בה מים חמימים, נכניס כל כדור למשך 15-20 שניות.

  • 8)

    נקמח את השיש שוב בסולת ותחיל לפתוח כל כדור בצק עם כפות האצבעות.

  • 9)

    נמרח מעל הפרנה את תערובת הרוטב שלנו ונשטח את השמן עם הידיים על הבצק תוך יצירת גומות בבצק, אפשר להשתמש גם במצקת כדי לקבל את הצורה של הגלים שיש בפרנה המקורית. וניתן לו שוב לנוח למשך 30 דקות.

  • 10)

    בזמן הזה, נחמם את התנור ל-200 מעלות טורבו.

    מומלץ להשתמש באבן שמוט לתנור אם יש לכם, אבל אם אין לכם פשוט תשימו את הפרנה על תבנית לתנור רגילה.

  • 11)

    נאפה למשך 15-25 דקות עד שהפרנה מוכנה, מקבלת צבע יפה ומתנפחת.

     

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא