מתכון לעוגת קרפ הכי מיוחדת שיש

אוכל ביתי בקלות
עוגת יום הולדת קרפ צרפתי

זמן הכנה: 50 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 12 חתיכות

עוגת קרפים היתה אחד הטרנדים הראשונים שהאינסטגרם הכניס לחיינו, בזמנו, אנשים התחרו מי יכין את מגדל הקרפים הגבוה, הצבעוני והיפה ביותר ו-וואו כמה שהעוגה הזו יפה! היא כל כך מרשימה ותמיד נראית סופר מסובכת להכנה אבל בנינו – ממש ממש קל להכין את העוגת קרפים הזו.

בגלל שהבסיס של העוגה הוא קרפים וקרם שמניחים בין השכבות הוא די ורסטילי וניתן לשנות את הטעמים שלו בקלות, גם מבחינתם קרמים תוכלו לבחור לשים קרם פיסטוק במקום הקרם שאני רשמתי או ממרח שוקולד אהוב (למרות שזה עלול לצאת מתוק מדיי עם שוקולד, אז אני הייתי מערבבת בקרם הבסיס כף או שתיים של נוטלה/ שוקולד השחר וטועמת).

בקשר לצבעוניות של העוגה – אתם יכולים לבחור את הצבעים של הקרפים ולשנות אותם בעזרת צבעי מאכל. אני פחות מתחברת לצבעי מאכל וגם את העוגה הזו ספציפית הכנתי לשבועות ככה שלא הרגשתי צורך לצבוע את העוגה, להיפך הצבע הנטרלי של הקרפים היה לי מושלם במקרה הזה.

וזהו, אחרי שדיברנו על כל המסביב, בואו ניגש למתכון של עוגת קרפ קלה ללהכנה ומרשימה🥰

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 50 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 12 חתיכות

מצרכים

לקרפים

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/3 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר

לקרם

  • 5 כפות פודינג וניל
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה

לגנאש

  • 100 מ"ל שוקולד , חלב או לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הקרפים- בקערה נערבב היטב את כל המצרכים יחד מלבד כוס חלב אחת, בסיום הערבוב מוסיפים את כוס החלב הנוספת ומערבבים שוב (מונעע גושים בבלילה).

  • 2)

    נקח מחבת רחבה, נשמן עם חמאה ונתחיל להכין את הקרפים, להשתדל שיצאו כמה שיותר דקים.

  • 3)

    מסדרים את הקרפים בצלחת ושמים אותם לקירור במקרר / על השיש אם יש זמן.

  • 4)

    נמשיך בהכנת הקצפת- עם מטרפה ידנית/ חשמלית מקציפים את כל המצרכים לקצפת בקערה עד ליצירת לקצפת יציבה.

  • 5)

    נכין את הגנאש- נשים את המרכיבים בקערה ונכניס למיקרו לדקה, מערבבים היטב עד שאין גושים מניחים בצד להתקרר.

  • 6)

    עד שהגנאש יתקרר, נתחיל להכין את העוגה- נבנה את העוגה בצורה כזו, נניח קרפ על צלחת גדולה, עליו שכבת קצפת אחידה ושוב קרפ וכך הלאה, בחלק העליון נשאיר קרפ ללא קצפת.  חשוב לשים לב שהעוגה יוצאת ישרה ולא נוצרות בליטות

  • 7)

    על הקרפ האחרון נשים את הגאנש שהתקרר בינתיים (אם הוא התקשה אז להחזיר למיקרו לעוד כמה שניות).

  • 8)

    אפשר לקשט בפירות/ סיכריות/ קצפת ולאכול.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא