פיתות בתנור מתכון מהיר

אוכל ביתי בקלות
בצק לפיתה מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 15

מחפשים מתכון לפיתות בתנור מהירות? מזל שהגעתם, כי היום אני הולכת לשתף אתכם באחד המתכונים הקלים והאהובים עליי, שבסופו תצאו עם פיתות טעימות ברמות, כאלו שמכינים בתנור במינימום עבודה ומאמץ.

אם אין לכם טאבון ואתם רוצים להכין פיתות בתנור, אל תחששו למרות שניתן להכין פיתות גם במחבת, המתכון הזה הוא נועד במיוחד בשביל התנור הביתי, פיתות בתנור ביתי זו אופציה נהדרת למי שרוצה להמנע מהשמן של המחבת.

המתכון הזה, הולך איתי כבר שנים, ולא סתם – בסיום מתקבלת תוצאות מדהימה של פיתות בתנור מעולות שיוצאות קריספיות מבחוץ אך רכות מבפנים כמו של מאפיות שמכינות פיתות בטאבון.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 2 שעות 30 דקות
  • כמות מנות: 15

מצרכים

  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • קילו קמח לבן
  • כף מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 600 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח מיקסר עם וו לישה, נפעיל על מהירות נמוכה ונשפוך אליו את כל המצרכים, קמח, שמרים, סוכר, שמן ומים.

  • 2)

    נלוש למשך – 10 דקות במהירות נמוכה.

  • 3)

    נעביר את הבצק לקערה עם מעט שמן ונכסה בניילון נצמד/ מגבת להתפחה של שעה וחצי.

  • 4)

    נשפוך מעט קמח על השיש וניצור 15 כדורים מהבצק.

  • 5)

    נחמם את התנור ל-250 מעלות עם אבן שמוט או תבנית אפיה הפוכה של התנור

  • 6)

    נכסה את הכדורים במגבת למשך 20 דקות.

  • 7)

    אחרי 20 דקות נרדד את הפיתות שיהיו דקות, נסדר 3-4 פיתות על נייר אפיה ונניח על התבנית ההפוכה מהתנור.

  • 8)

    נאפה למשך 4 דקות, נהפוך ונאפה לדקה וחצי נוספות.

  • 9)

    נוציא את הפיתית המוכנות ונעביר לנייר אפיה ונניח על השיש, נכסה במגבת כדי שלא יאבדו לחות. נחזור על הפעולה עם כל הפיתות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא