לא תמיד חייבים לטגן בשמן עמוק כדי להרגיש את הקסם של חנוכה. אם תשאלו אותי, סופגניות אפויות בתנור הן אלטרנטיבה נהדרת, במיוחד אם רוצים להינות מכל הביסים המפנקים של סופגניה מבלי להעמיס בשומן מיותר. המתכון הזה מתאים במיוחד למי שאוהב לשמור על איזון, אבל לא מוכן לוותר על הטעם המתוק והמרקם הרך והאוורירי של סופגניות החג המסורתיות.
אני תמיד שואבת השראה מהמטבח של אמא שלי ושל הסבתות שלי – הן יודעות איך להכין כל דבר עם המון אהבה וטעמים חמים שמזכירים בית. לכן, גם המתכון הזה הותאם כך שירגישו בו את האהבה. אפייה בתנור נותנת לסופגניות האלה מרקם אחר, קליל יותר, מה שמאפשר לכל אחד לקחת עוד אחת מבלי לחשוש. זה גם מצוין לילדים שלי, שמאוד אוהבים את הסופגניות האלה עם קצת אבקת סוכר למעלה או אפילו עם מילוי של ריבת תות מתוקה.
טיפים להכנת סופגניות אפויות בתנור
בחנוכה, כשהטמפרטורות כבר מתחילות לרדת, חשוב מאוד להקפיד על זמני התפחה מספקים לבצק. הבצק אוהב חום, ולכן כדאי להניח אותו במקום חמים בבית, אולי אפילו לכסות במגבת עבה כדי לשמור על חום אחיד. עוד טיפ חשוב הוא לא להתפתות ולדלג על שלב ההתפחה השנייה – זה מה שייתן לסופגניות את המרקם האוורירי שכל כך אוהבים.
בנוסף, אני ממליצה להכין את הסופגניות האלה עם הילדים. זה לא רק כיף, אלא גם דרך מצוינת להעביר את המסורת המשפחתית הלאה. הילדים שלי נהנים לגלגל את הבצק, לעצב עיגולים קטנים ולראות איך הם תופחים והופכים לסופגניות רכות ומפתות.
חנוכה זה חג של אור ושמחה, ואין כמו סופגניות שממלאות את הבית בניחוח של אפייה כדי להביא את התחושה הזו ללב של כל אחד. אני מזמינה אתכם להכין את המתכון הזה ולשתף אותי בתוצאות – אין ספק שתתאהבו בו!