מתכון לסופגניות אפויות בתנור שאי אפשר להפסיק לאכול

אוכל ביתי בקלות
מתכון לסופגניות אפויות בתנור

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 10

לא תמיד חייבים לטגן בשמן עמוק כדי להרגיש את הקסם של חנוכה. אם תשאלו אותי, סופגניות אפויות בתנור הן אלטרנטיבה נהדרת, במיוחד אם רוצים להינות מכל הביסים המפנקים של סופגניה מבלי להעמיס בשומן מיותר. המתכון הזה מתאים במיוחד למי שאוהב לשמור על איזון, אבל לא מוכן לוותר על הטעם המתוק והמרקם הרך והאוורירי של סופגניות החג המסורתיות.

אני תמיד שואבת השראה מהמטבח של אמא שלי ושל הסבתות שלי – הן יודעות איך להכין כל דבר עם המון אהבה וטעמים חמים שמזכירים בית. לכן, גם המתכון הזה הותאם כך שירגישו בו את האהבה. אפייה בתנור נותנת לסופגניות האלה מרקם אחר, קליל יותר, מה שמאפשר לכל אחד לקחת עוד אחת מבלי לחשוש. זה גם מצוין לילדים שלי, שמאוד אוהבים את הסופגניות האלה עם קצת אבקת סוכר למעלה או אפילו עם מילוי של ריבת תות מתוקה.

טיפים להכנת סופגניות אפויות בתנור

בחנוכה, כשהטמפרטורות כבר מתחילות לרדת, חשוב מאוד להקפיד על זמני התפחה מספקים לבצק. הבצק אוהב חום, ולכן כדאי להניח אותו במקום חמים בבית, אולי אפילו לכסות במגבת עבה כדי לשמור על חום אחיד. עוד טיפ חשוב הוא לא להתפתות ולדלג על שלב ההתפחה השנייה – זה מה שייתן לסופגניות את המרקם האוורירי שכל כך אוהבים.

בנוסף, אני ממליצה להכין את הסופגניות האלה עם הילדים. זה לא רק כיף, אלא גם דרך מצוינת להעביר את המסורת המשפחתית הלאה. הילדים שלי נהנים לגלגל את הבצק, לעצב עיגולים קטנים ולראות איך הם תופחים והופכים לסופגניות רכות ומפתות.

חנוכה זה חג של אור ושמחה, ואין כמו סופגניות שממלאות את הבית בניחוח של אפייה כדי להביא את התחושה הזו ללב של כל אחד. אני מזמינה אתכם להכין את המתכון הזה ולשתף אותי בתוצאות – אין ספק שתתאהבו בו!

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 10

מצרכים

  • 4 כוסות חד פעמיות קמח, (כ-400 גרם קמח)
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס שמן
  • כוס מים פושרים

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערת המיקסר נשים את כל הרכיבים חוץ מהמלח ונערבב בעזרת וו לישה, לאחר מספר דקות נוסיף את המלח גם כן, עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הבצק דביק מדיי, תוסיפו מעט קמח.

  • 2)

    נכסה את הבצק למשך כשעה, עד שיכפיל את נפחו.

  • 3)

    לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל- 10 חלקים שווים, אפשר להעזר במעט שמן על הידיים, בעדינות נגלגל כל חתיכה לצורת עיגול (מושלמת ככל האפשר) ונניח במגש אפייה עם נייר נצמד.

  • 4)

    נתפיח את הכדורים למשך 40 דקות נוספות או עד שיכפילו את נפחן (בחורף זה עלול להיות יותר זמן) בינתיים נדליק את התנור על 170 מעלות, למעלה ולמטה.

  • 5)

    כשהסופגניות תפחו, נכניס לתנור למשך חצי שעה, עד שהן יקבלו צבע שחום יפה

  • 6)

    נוציא מהתנור את הסופגניות ונחכה שהן יתקררו לפני השלב הבא.

  • 7)

    כשהסופגניות קרות, נפדר באבקת סוכר ואיזה מילוי שאתם אוהבים: ריבה, שוקולד, ריבת חלב ועוד. אני ממליצה לכם לעשות חור קטן עם סכין ואז להכניס את המילוי באמצעות שקית זילוף לחור שיצרנו, בגלל שהסופגניות חוממו בתנור ולא בשמן השכבה העליונה שלהן פחות מאפרת חיתוך בעזרת הצנטר של שקית הזילוף.

טיפים והערות

אם אתם משתמשים בריבת תות של סופגניות, מומלץ לדלל אותה עם כמה טיפות מים לפני שמזלפים לסופגניות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא