מרק חרירה של סבתא ג'ולי

אוכל ביתי בקלות
מרק חרירה מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות: 5

מרק חרירה, נקרא גם מרק משי מרוקאי, הוא מרק עשיר בטעמים שלנצח יזכיר לי את בית סבתי המופלאה, סבתא ג'ולי זיכרונה לברכה.

המתכון הזה הוא למרק חרירה מהיר, אך עם זאת הוא נאמן למקור, בדיוק כמו שסבתא עשתה, הדבר היחיד ששיניתי הוא שאני משתמשת בגרגירי חומוס משימורים או קפואים, כדי לקצר את זמני ההכנה וסבתא השתמשה בחומוס שהשרתה לילה שלם.

את מרק החרירה, מכינים בדרך כלל לצאת הצום ביום כיפור, כי זה מרק מאוד עשיר בוויטמינים שאולי חסרים לגוף אחרי יום צום שלם, אבל אצל סבתא, היא הכינה מרק חרירה כמעט כל שבוע חורפי, ולא רק כמרק חרירה לכיפור. רוב המרוקאים, מכינים את מרק החרירה כמרק צמחוני, אך לפעמים יש משפחות שנוהגות להוסיף גם בשר, אצלנו סבתא לא שמה בשר ולכן לא הוספתי גם למתכון, אך אם תרצו להוסיף למרק חרירה בשר, תוכלו להוסיף יחד עם החומוס קילו בשר חתוך לקוביות קטנות, מנתחים כמו צוואר או שריר.

מרק חרירה מתכון מרוקאי
מרק חרירה מתכון מרוקאי

אז קדימה, בואו נכין מרק חרירה מתכון קל וטעים, בדיוק כמו של סבתא ג'ולי ותגלו יחד כמה קל, משביע וטעים המרק הזה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 55 דקות
  • כמות מנות: 5

מצרכים

  • חופן אטריות ביצים דקות
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים משימורים
  • כוס עדשים ירוקות
  • 2 בצלים
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • 6 גבעולי סלרי
  • 2 עגבניות
  • 1.5 כפות קמח לבן
  • כוס מים קרים
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות מיץ מלימון טרי
  • כפית מלח
  • כף כורכום
  • כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהשריית העדשים למשך חצי שעה במים.

  • 2)

    נשטוף ונקצוץ את הבצלים.

  • 3)

    נשטוף את הסלרי, את העלים נקצוץ דק ואת הגבעולים נחתוך לרצועות דקות.

  • 4)

    נשטוף ונקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה דק.

  • 5)

    נשטוף נגרד את העגבניות בפומפיה.

  • 6)

    נקח מחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את הסלרי ולאחר מכן את הפטרוזיליה והכוסברה.

  • 7)

    נערבב ונוסיף את העגבניות, החומוס, העדשים והתבלינים, נערבב ונוסיף את המים הרותחים.

  • 8)

    נביא את המרק לרתיחה ונבשל על אש קטנה למשך כחצי שעה.

  • 9)

    לאחר חצי שעה נוסיף את האטריות ונערבב.

  • 10)

    בקערה נפרדת, נערבב את המים הקרים עם הקמח עד שלא יהיו גושים ונוסיף למרק.

  • 11)

    נגביר את האש ונרתיח את המרק שוב, כשהמרק מגיעה לרתיחה נכבה את האש.

  • 12)

    נוסיף את מיץ הלימון, נערבב מעט ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא