מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן – כשרה לפסח

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות:

בין אם אתם מחפשים עוגת שוקולד כשרה לפסח, או שאתם נמנעים מגלוטן ומחפשים מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן, המתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן שלי, חייבת להיות העוגה הבאה שתכינו, ובנינו – היא מהר מאוד תהפוך להיות עוגת השוקולד ללא גלוטן היחידה שתכינו.

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעבדה איתי מלפני כמה שנים, אסתר שמה. אסתר גרה באלעד והיתה אמא מאושרת לשני ילדים מושלמים עם צליאק, ואסתר שלי, הסתובבה עם טלפון כשר ללא אינטרנט. אני זוכרת איך בכל הפסקת אוכל הייתי עוזרת לה למצוא באינטרנט מתכונים ללא גלוטן והיא הייתה כותבת אותם במחברת עמוסת מתכונים. באחד הימים שאלתי אותה אם היה מספיקה להכין הכל והיא סיפרה לי שכן! כל יום היא פותחת את המחברת ומכינה את המתכון שיוצא לה, אם הוא טוב המתכון נשאר במחברת ואם לא יצא טעים – היא תולשת את הדף וזורקת. אני לא יודעת איך הגענו לזה, אבל בעקבות השיחה הזו היא הזמינה אותי לארוחת ערב ללא גלוטן (שהייתה טעימה בטירוף!) בסוף הארוחה, היא הגישה לנו את עוגת השוקולד שלה ומבחינתי, העוגה הזו הייתה שיא הארוחה, ישר ביקשתי ממנה את המתכון, הגעתי הביתה ושחזרתי אותו, מאז עוגת השוקולד הזו מלווה אותנו המון, בפסח, אך גם בימים רגילים, ותמיד כולם מופתעים שאין בה גלוטן, מרוב שהיא יוצאת אוורירית וטעימה.

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן 🍫

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן טעימה ורכה במיוחד

מצרכים

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1.25 כוסות קמח כשר לפסח (כרגיל)
  • 0.5 כוס קקאו
  • 4 יחידות ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 0.5 כוס שוקולית

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בחימום התנור ל – 170 מעלות.

  • 2)

    נקח מיקסר עם וו הקצפה ונשפוך אליו את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה עם בועות (כ-5 דקות) .

  • 3)

    נוסיף את השמן והשמנת ונקציף במהירות איטית עד להטמעה (כ-2 דקות).

  • 4)

    בקערה נפרדת נערבב קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפיה.

  • 5)

    לאחר הערבוב נשפוך את היבשים למיקסר ונערבב עד להטמעה ללא גושים.

  • 6)

    נקח תבנית, נשמן מעט ונשפוך אליה את הבלילה ונכניס לתנור.

  • 7)

    נאפה למשך כ-40 דקות עד שנכניס קיסם והוא ייצא נקי.

למתכון הקודם למתכון הבא