מתכון ללבנה תוצרת בית הכי טעימה שתאכלו

אוכל ביתי בקלות
מתכון ללבנה תוצרת בית

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 8 שעות

כמות מנות:

לבנה היא גבינה מזרח תיכונית שבארץ מזוהה מאוד עם המטבח הדרוזי, כנראה בעיקר בזכות הפיתה הדרוזית שנהוג להגיש על לבנה, שמן זית וזעתר.

והיום נדבר על מתכון ללבנה קל להכנה, כמו שאנחנו אוהבים. (או שבכלל אומרים לאבנה? לא משנה כבר הבנתם)

אני כבר מזהירה מראש, אחרי שתכינו פעם אחת בבית לבנה, לא תוכלו לחזור לקנות בחוץ. הטעם של הלבנה הביתית הוא עשיר וטעים בצורה לא הגיונית, בטח שמשווים ללבנה קנויה וחוץ מזה ממש קל להכין את המתכון הזה, ככה שאין סיבה שלא להכין.

באיזה סוג יוגורט כדאי להשתמש כשמכינים לבנה?

כפי שאתם בטח יודעים, יש מגוון סוגים של יוגורטים שמיוצרים מסוגי חלב שונים:

  • לבנה שמכינים מיוגורט מחלב פרה יצא בדרך כלל עדין יותר בטעם שלו וללא ריח חזק.
  • לעומת זאת, לבנה שמכינים מיוגורט עזים או בקר (הדרוזים נוהגים להשתמש ביחס של 50-50 בלבנה שלהם, לדוגמא) תצא עשירה יותר בטעמים שלה ויוצרים את עומק הטעם של הלבנה, כפי שאתם מכירים.

אז על מה אני ממליצה? אני ממליצה לכם להכין לבנה ביוגורט של עיזים או בקר, או חצי חצי כי ככה תוכלו להנות מטעם עשיר ומיוחד, אם הגבינה תצא חזקה מדיי (היא לא, אל דאגה) פעם הבאה תנסו להכין את הלבנה מיוגורט של חלב פרה. איזה כיף שאפשר לנסות כל יום משהו חדש במטבח?

הלבנה המוכנה שלי, נכון רואים שהיא טעימה?
הלבנה המוכנה שלי, נכון רואים שהיא טעימה?

אז קדימה, מתכון ללבנה קל וטעים להכנה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 8 שעות
  • סך הכל זמן: 8 שעות

מצרכים

  • 1.5 ליטר יוגורט (כד), עם כמה שיותר אחוזי שומן, עדיף להשתמש ביוגורט מחלב בקר או עיזים
  • 1 כף מלח
  • 1 חיתול בד של תינוקות, או מגבת מטבח דקה ללא סיבים

אופן ההכנה

  • 1)

    שמו לב שאתם מנקים היטב את החיתול בד או המגבת שאתם משתמשים בה כי הם באים במגע ישיר עם האוכל שלנו.

  • 2)

    בקערה גדולה ונערבב היטב את היוגורט והמלח.

  • 3)

    כעת, נפרוס את המגבת הנקייה שלנו, ונשפוך בזהירות את היוגורט על המגבת, אני ממליצה לכם לשים את המגבת פרוסה בתוך קערה כדי שהשיש לא יתלכלך.

  • 4)

    נחבר יחד את הקצוות של המגבת וניצור כדור כדי להדק את היוגורט ולהוציא את הנוזלים. ניתן לקשור את המגבת או לאסוף אותה בעזרת גומייה. את המגבת נתלה על ברז הכיור שלנו, או על אחד מהארונות הגבוהים במטבח, וניתן לנוזל של היוגורט לטפטף לאט לאט,  בדיוק כמו בתמונה:

    הלבנה שלי תלויה מעל קערה, לאט לאט כל הטיפות יטפטפו לתוך הקערה
    הלבנה שלי תלויה מעל קערה, לאט לאט כל הטיפות יטפטפו לתוך הקערה
  • 5)

    נשאיר את היוגורט בצורה זו במשך כ-8 שעות לפחות. ככל שתשאירו יותר כך הלבנה תהיה קשה יותר. אך אם אתם רואים שלא מטפטף כבר נוזל אפשר להוציא את הלבנה.

  • 6)

    לסיום, נפתח את הקשירה ונעביר לקופסא אטומה.

    תוכלו להשאיר את הלבנה במקרר כשבועיים או פשוט לסדר ישר בצלחת, להוסיף שמן זית, זעתר ולאכול עם פיתה טרייה או לחם טחינה, מה שאתם אוהבים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא