מתכון לסלט ירקות עשיר לאירוח וסתם כשרוצים

אוכל ביתי בקלות
סלט ירקות מתכונים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 4 מנות קטנות או 2 מנות גדולות ומשביעות

סלט ירקות הוא הלב הפועם של כל ארוחה באשר היא, בין אם מדובר בארוחת צהריים, ארוחת ערב או ארוחת חג. מעבר לזה שסלט ירקות עשיר עם ירקות בכל הצבעים מהווה מקור מצוין לסיבים תזונתיים וויטמינים שכולנו צריכים, הוא גם שומר עלינו מאוזנים מבחינת מה שאוכלים. כל דיאטנית שתלכו אליה תפציר בכם לאכול ירקות בכל ארוחה, ואיזו דרך טובה יותר לאכול את הירקות שלנו מאשר בסלט ירקות עשיר וטעים?

ואם כבר מדברים על דיאטניות, הרוטב הוא ממש בגדר המלצה, תוכלו לפסוח עליו ולתבל את הסלט בלימון, מלח ופלפל בלבד, כדי לשמור על ערך קלורי נמוך, אך כשמדובר בסלט שכמה אנשים חולקים לצד הארוחה, אני לא מוותרת על הרוטב הזה, בכל זאת סלט ירקות מעניין חייב טוויסט מסוים.

מבחינת ירקות לסלט שאנחנו בוחרים, אני ממליצה לכם להיצמד למתכון הרשום, אך כמובן שאם אין לכם את כל הירקות בבית אתם יכולים לוותר על מה שאין, הסלט עדין ייצא מצויין!

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לסלט ירקות עשיר וטעים!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 10 דקות
  • כמות מנות: 4 מנות קטנות או 2 מנות גדולות ומשביעות

מצרכים

  • 2 מלפפונים דקים (יש להם יותר טעם מהעבים)
  • 2 עגבניות עסיסיות וקשות
  • בצל קטן (אפשר סגול או לבן, לפי העדפתכם)
  • 1 פלפל אדום (או צבע אחר שטעים לכם), הכוונה לגמבה, לא לפלפל חריף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף את כל הירקות היטב, את הבצל נקלף.

  • 2)

    נחתוך את הבצל לאורכו, מהשורש כלפי מטה, כך שיצא לנו 2 חתיכות שוות, כל חתיכה כזו, נחתוך לפרוסות דקות לאורך ואז לרוחב. את כל מה שחתכנו נעביר לקערה גדולה.

  • 3)

    את המלפפונים (ניתן לקלף אם רוצים, אני לא ממליצה כי יש בקליפה המון ויטמינים וטעם) נחתוך למלפפונים את הקצוות שלהם ואז נחתוך אותם לאורכם, כך שיהו 2 חתיכות שוות, לאחר מכן – נחתוך כל חצי מלפפון ל-2 חתיכות שוות לאורך ואז נחתוך לרוחב כך שייצאו לנו חתיכות מרובעות של מלפפון. בסיום, נעביר את חתיכות המלפפון לקערה ששמנו בה את הבצל.

  • 4)

    העגבנייה: נחתוך את העגבנייה לפרוסות וכל פרוסה ל4-6 ריבועים שווים, תלוי בגודל העגבנייה, נסו לחתוך את הריבועים שיהיו בערך בגודל של החיתוך מלפפון שיצא לכם. שימו לב לזרוק את החלק שהיה מחובר לגבעול של העגבנייה. לכשנסיים, נעביר את חתיכות העגבנייה לקערה עם הבצל והמלפפון.

  • 5)

    את הפלפל, נחתוך ל2 חלקים שווים ונזרוק את כל הגרעינים, העלים והחלקים הלבנים הגדולים (אלו שמחוברים לפלפל נשאיר) אם צריך, תשטפו את הפלפל שוב, הגרעינים שלו לא טעימים. כעת, נחתך את הפלפל לפרוסות שוות. כל פרוסה כזו נחתוך לריבועים קטנים, כמו שעשינו במלפפון והעגבנייה. לבסוף, נעביר את כל הפלפל החתוך שלנו לקערת הסלט.

  • 6)

    לבסוף, נקח את הפטרוזליה שלנו, חשוב לשים לב ששטפנו אותה טוב כדי שלא יהיה בה שאריות אדמה. את הפטרוזיליה נקצוץ לחתיכות קטנות ככל האפשר, כמה שהצלחתם זה טוב! בסיום החיתוך נעביר את הפטרוזיליה שלנו לקערה עם שאר הירקות החתוכים.

  • 7)

    כעת, נתבל את הסלט במיץ מלימון אחד (שימו לב לא לשים את גרעיני הלימון בסלט), 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל. נערבב היטב את כל הירקות עם מרכיבי הרוטב ונטעם. אם חסר מלח או פלפל אפשר להוסיף עוד.

  • 8)

    כמובן שניתן להוסיף עוד ירקות לסלט – כמו גזר מקולף שנחתוך כמו שחתכנו את המלפפון, צנונית פרוסה לרצועות דקות, סלק מבושל ומקולף חתוך לקוביות, עלי חסה חתוכים גס ואפילו שימורי תירס גמדי או טונה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא