סלט קולסלאו – בחמש דקות עבודה

אוכל ביתי בקלות
סלט קולסלו מתכון קל

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

סלט קולסלאו הוא סלט למביני עניין, אצלי למשל (כאמור, מבינת עניין) אין מצב שלא יוגש בשולחן שישי או חלילה בשולחן של על האש צלחת ענקית של סלט קולסלאו מושקע וטעים.

זה פשוט סלט טעים ברמות, קל להכנה וקראנצ'י בקטע הכי טעים וטוב שיש, פשוט סלט שאי אפשר להפסיק לאכול. ואחרי ארוחת על האש? הוא הקינוח האולטימטיבי, כי הוא מנקה את הפה, לא יודעת איך להסביר, פשוט לשלוח אתכם לנסות.

ותשמעו, אחרי שככה היללתי את הסלט הזה אני חייבת לדבר על הגרסות השונות של הסלט שקיימות ברשת, כמו קולסלאו עם תפוח ירוק או ירקות אחרים, אני תמיד בעד לגוון, לשנות, לחדש ולהתנסות, אך דווקא במתכון של הקולסלאו, אני לא אוהבת את השינויים האלו. גם חשוב לי להסביר את ההיגיון שמאחורי זה, ברגע שמוסיפים את התפוח לדוגמא, זמן חיי המדף של הסלט מתקצר לכמה שעות טובות (בלעדיו, הסלט נשמר מצוין במקרר גם יומיים). לכן, במקרה הזה, אני מעדיפה את הגרסה המקוצרת והרגילה.

אז קדימה, בואו נכין סלט קולסלאו!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות

מצרים

  • חצי כרוב לבן
  • 2 גזרים

לרוטב

  • 2 כפות מיונז
  • כף מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • כף חומץ תפוחים, או חומץ רגיל
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה פלפל
  • כפית שטוחה סוכר

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נפרוס את הכרוב לרצועות דקות באמצעות סכין חד. אני אוהבת לחתוך את הכרוב לקוביות, ככה הוא לא מלכלך כשאוכלים ממנו, אך גם רצועות דקות יעשו את העבודה.

  • 2)

    נקלף את הגזר ונגרד אותו באמצעות פומפייה, באופן גס (בחורים הגדולים של הפומפייה)

  • 3)

    בצנצנת או קערה, נערבב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם רוטב אחיד

  • 4)

    נוסיף לירקות את הרוטב ונערבב היטב, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא