עוגת גבינה בחושה – ללא הפרדת ביצים וללא גלוטן

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת גבינה בחושה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 1 שעה 30 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

אוהבים עוגות גבינה אבל חוששים מהפרדת ביצים ומתכונים מסובכים שכוללים עשרות שלבים בלתי נגמרים? אז זהו שאצלי אין דבר כזה עוגה מסובכת. את המתכון לעוגת גבינה שלי, כל אחד יכול להכין בקלות! והיום אני משתפת אותו איתכם, כדי שתכינו אותו גם ותגלו כמה כיף וקל להכין עוגת גבינה בחושה (וטעים, כמובן). אגב, חברה שלי פעם טעמה אותה אצלי ואמרה שקוראים לה בכלל עוגת בית מלון, אז אולי השם הזה יהיה לכם יותר מוכר 😊

כמובן שיש כאן עוד יתרון, העוגה הזו ללא קמח בכלל, ככה שהיא תתאים לצליאקים, לפסח ולאנשים שפשוט נמנעים מקמח.

כל מה שהמתכון הזה דורש ממכם הוא מספר מרכיבים שבדרך כלל יש לכולנו בבית, קערה אחת, תבנית להכין בה את העוגה ו-10 דקות פנויות!

אז קדימה, בלי הרבה דיבורים, בואו נכין יחד עוגת גבינה בחושה קלה להכנה וסופר טעימה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה 30 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 40 דקות
  • כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

לנמנעים מגלוטן, לפסח או שסתם כשרוצים להכין עוגה קלה וטעימה

מצרכים

  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
  • גביע שמנת חמוצה , (200 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • שקית אבקת אפיה
  • כחצי כפית גרידת לימון, (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור על 170 מעלות במצב טורבו

  • 2)

    בקערה נערבב את כל המרכיבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה, שימו לב שלא צריך לערבב יותר מדיי

     

  • 3)

    נעביר את העוגה לתבנית שלנו

  • 4)

    בתחתית התנור נשים קערה/תבנית שמתאימה לתנור ונמלא אותה במים.

    את העוגה נכניס למדף האמצעי בתנור.

  • 5)

    נאפה במשך 90 דקות, בתום ה-90 דקות, לא נפתח את דלת התנור, אך נכבה את התנור לגמרי. נשאיר את העוגה בפנים לעוד שעה.

  • 6)

    בתום השעה ניתן לפתוח את התנור ולהוציא את העוגה, ניתן לשמור את העוגה במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא