מתכון לספינג' עננים שאתם חייבים להכין!

אוכל ביתי בקלות
מתכון לספינג מרוקאי אורגינל

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול: 1 שעה 30 דקות

כמות מנות: 35

אין כמו ספינג' חם וטרי שמכינים בבית. זהו מתכון שמחזיר אותי בכל פעם לילדות, לבית של סבתא, עם הריח המתוק שממלא את המטבח והידיים הקטנות שטובלות את הספינג' בדבש או מפזרות מעליו אבקת סוכר. שתי הסבתות שלי, המרוקאית והטוניסאית, היו מכינות לי ספינג' שאי אפשר לשכוח. אצל סבתא המרוקאית זה היה עם דבש מתוק שנוזל מכל ביס, ואצל סבתא הטוניסאית – עם אבקת סוכר שמוסיפה מרקם קראנצ'י מתוק. כל אחת מהן הביאה את הייחוד שלה, והזכרונות מהספינג' הזה הם חלק בלתי נפרד ממני.

מתכון קל לספינג'
מתכון קל לספינג' שבסופו תקבלו ספינג' רך ואוורירי בטרוף

איך להכין ספינג' אוורירי כמו של סבתא?

הסוד לספינג' המושלם הוא בבצק אוורירי שמתקבל מהקפדה על לישה נכונה וזמן תפיחה מספק. כדי לקבל ספינג' קליל ואוורירי, הבצק צריך להיות דביק מאוד – זה סימן טוב! חשוב לא לפחד מהדביקות הזו, כי היא בדיוק מה שהופך את הספינג' לרך ונמס בפה. במהלך התפיחה תראו שהבצק מתייצב והופך קל יותר לעבודה. גם שלב הלישה הראשון חשוב במיוחד – ודאו שאין גושים כלל בבצק ושהוא חלק ואחיד.

טיפ לטיגון מוצלח של הספינג'

כדי שהספינג'ים יתקבלו מושלמים, חשוב לטגן אותם בשמן חם מאוד אך לא רותח מדי, כדי להימנע ממצב שבו החלק החיצוני משחים מהר מדי והפנים לא מתבשל כמו שצריך. טיפ נוסף הוא לטבול את הידיים במים או שמן לפני כל יצירת ספינג' כדי שהבצק לא יידבק לידיים, וכך תוכלו ליצור עיגולים יפהפיים ואחידים.

אז קדימה, בואו נכין ביחד מתכון ספינג קל ופשוט, שתמיד מצליח 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה 30 דקות
  • סך הכל זמן: 2 שעות
  • כמות מנות: 35

מצרכים

  • כף מלח
  • כף סוכר
  • קילו קמח מנופה
  • 360 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמרים

אופן ההכנה

  • 1)

    נערבב בקערה את כל המצרכים חוץ מהמים.

  • 2)

    נוסיף את המים ונלוש ליצירת בצק, הבצק יוצא דביק – וזה מצוין!

  • 3)

    נעטוף את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, ונניח להתפחה במקום חמים בבית לשעה וחצי. שימו לב, צריך ללוש את הבצק כל 20 דקות (סהכ 4 פעמים).

  • 4)

    לאחר שעה וחצי, כשהבצק הכפיל את הנפח שלו נקח סיר נמלא בשמן עד חצי מגובה הסיר ונחמם לטיגון.

  • 5)

    כשהשמן חם נכין קערה קטנה עם שמן, נטבול את הידיים בשמן (הקר כמובן) ניצור כדור בגודל כדור פינג פונג מהבצק ובמרכז הכדור נעשה חור גדול מאוד (הספינג' תופח לכיוון החור בעת הטיגון) ונכניס לסיר בעדינות

    אחרי שאנחנו מכניסים את הספינג' הראשון והשמן כבר חם, מומלץ להוריד את עוצמת האש כדי לאפשר לספינג' להתבשל מבפנים כמו שצריך. נסו ספינג' אחד ותראו איך הוא תופח לפני שאתם מכינים את השני.

  • 6)

    נטגן ונהפוך כדי שיהיה זהוב בצורה אחידה בכל הצדדים, נוציא לצלחת עם נייר סופג ונגיש. ניתן לפזר מעט סוכר מעל.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא