מתכון לעוגיות חמאה פקאן ממכרות!

אוכל ביתי בקלות
עוגיות פקאן מושלגות

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 30

עוגיות פקאן מושלגות הן אחת העוגיות שאני הכי אוהבת, הן רכות בטירוף, וחוץ מזה- פקאן זה האגוז האהוב עליי, אז זה רק הגיוני שאלו יהיו בטופ 10 של העוגיות האהובות עליי, לא?

המתכון שלפניכם, הוא מתכון של עוגיות פקאן נימוחות שהולך איתי כבר שנים, נתקלתי בו פעם באחד העיתונים ולא יכולתי להתעלם, באותו ערב כבר היה צנצנת של העוגיות על השיש, רק מחכה שנסיים אותה (וכמובן שסיימנו 🤗) ומאז, מדיי כמה זמן אני נזכרת בהן ומכינה שוב.

את העוגיות שלי אני מכינה בצורת חצי עיגול, עם כף גלידה קטנה, היא סופר שימושית להמון מתכונים של עוגיות, ואז כל העוגיות יוצאות בצורה שווה ואחידה. אני לא משטחת אותן, הן אומנם קצת משטחות באפייה אך בגדול הן שומרות על הצורה העגולה שלהן.

בקיצור, בואו נכין יחד את העוגיות חמאה פקאן הכי טעימות שיצא לכם להכין 🤍

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 30

מצרכים

  • 150 גרם חמאה
  • 180 גרם קמח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון (צהוב)
  • אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם פקאנים קלויים

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל-170 מעלות.

  • 2)

    נשפוך לקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר ונערבל עד קבלת מרקם קרמי ואחיד.

  • 3)

    נוסיף את החלמון ונמשיך מעט לערבל.

  • 4)

    נוסיף לקערה מלח, אבקת אפייה וקמח בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

  • 5)

    נקצוץ את הפקאנים ונוסיף לקערה, נערבב עוד כדקה.

  • 6)

    נחלק את הבצק לחתיכות של 15 גרם ונגלגל לכדורים.

  • 7)

    נקח תבנית אפיה עם נייר אפיה ונסדר את העודיות במרווחים, נאפה ל- 15 דקות.

  • 8)

    נמתין שהעוגיות יתקררו, נפזר אבקת סוכר ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא