אין אדם שלא היה באמסטרדם וביקר לפחות פעם אחת ב-van stapele קונדיטוריה קטנה שכל תפקידה הוא הכנת עוגיות שוקולדיות במיוחד שבמרכזן פרלין לבן שמנמן.
כשטסתי לאמסטרדם לפני מספר שנים, לא הבנתי על מה כל ההייפ (שהלך וגדל עם השנים) אך הלכתי כמו ילדה טובה ונעמדתי בתור, שלמזלי לא היה כזה נורא, נכנסתי לחנות וקנינו 2 עוגיות, אחת לכל אחד, יצאנו מהחנות לעבר הספסלים שליד החנות ולקחנו ביס, טוב זה היה לפני שנים רבות אני לא זוכרת בדיוק מה אמרנו, אך בוא נגיד שלאחר הביס ההוא חזרנו לקונדיטוריה וקנינו את המארז של השישה עוגיות, ולא לא חזרנו איתם לארץ הן נגמרו הרבה לפניי.
כשחזרתי לארץ בדיוק התחיל ההייפ על "עוגיות אמסטרדם" ואני בכלל התעצבנתי שזה השם שהם קיבלו, כי למאפייה קוראים Van Stapele אז מאיפה הבאתם את השם העברי הזה, אז לא ניסיתי אפילו להכין אותם, אבל אז באמצע הקורונה, כשהשמיים סגורים לחלוטין הגוף שלי זעק לעוגיית Van Stapele וניגשתי למטבח להכין את אחד המתכונים שמצאתי. המתכון היה טוב אבל לא מדויק, ואני, שיושבת בבית כבר תקופה באמצע מגפה עולמית, החלטתי שאני חייבת לשפר ולתקן את המתכונים שמצאתי באינטרנט, וככה נולד המתכון שלפניכם.
רק לפני שנעבור למתכון של עוגיות אמסטרדם, מספר דגשים:
- הסוד לעוגיה מוצלחת הוא אבקת הקקאו שאתם משתמשים בה, אני ממליצה לכם לקנות אבקת קקאו הולנדית בחנות מתמחה לבישול, זה ממש עושה את ההבדל וזה גם מה שייתן לעוגייה שלנו את הצבע החום-אדמדם הזה שיש לה.
- אם אין לכם גישה אל פרלין שוקולד לבן (הוא נמכר בשם פרלין לעוגיות אמסטרדם, אתם יכולים לחפש בגוגל) אני ממליצה לכם לקחת כמה מטבעות שוקולד לבן, להמיס אותן ולהניח במגש של קרח עד שהשוקולד יתייצב, ככה תקבלו פרלין שוקולד לבן גדול ותוכלו למקם אותו במרכז העוגיה.