לחם כוסמין – מתכון שתמיד מצליח

אוכל ביתי בקלות
כיכר לחם כוסמין

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: כיכר לחם אחת

לחם כוסמין הוא פתרון מדהים למי שמחפש לחם ביתי בריא שקל להכין אותו, למרות שהמילה קמח כוסמין מאיימת, הלחם שבמתכון זה יוצא מצוין וטעים, וחוץ מזה שכל כך קל להכין אותו, שחבל לא לנסות 😊

אני ממליצה לכם להכין את הלחם לחכות שהוא יתקרר לחלוטין ואז לפרוס אותו לפרוסות, את הפרוסות האלו אני בדרך כלל מקפיאה במקפיא בשקית זיפלוק אטומה ומוציאה בכל פעם כשאני רוצה פרוסה ישר לטוסטר, ככה הלחם נשאר טרי למשך הרבה זמן ואני מקבלת לחם חם וטרי מתי שאני רוצה, ממש כאילו הרגע הוא יצא מהתנור.

אז קדימה, בואו נכין יחד לחם כוסמין טעים ובריא

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: כיכר לחם אחת

מצרכים

  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 3 כפות סילאן או מייפל
  • 420 מ"ל מים
  • 560 גרם קמח כוסמין, ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין מלא
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערה, נערבב את הסילאן המים והשמרים, ניתן לשמרים לנוח כ-10 דקות לפני שנעבור לשלב הבא. (ניתן לשים ישר בקערת המיקסר אבל חשוב לתת להם לנוח)

  • 2)

    בקערת המיקסר נשים את קמח הכוסמין, מלח, שמן זית ואת המים עם השמרים והסילאן ממקודם, נפעיל את המיקס למשך כ-6 דקות על מהירות בינונית, הבצק צריך להיצמד לוו הלישה וזה בסדר שהוא דביק.

  • 3)

    נשמן את הקערה ונכסה את הבצק לנוח, הבצק צריך להכפיל את נפחו וזה יכול לקחת בין 30 דקות לשעה, תלוי בעונה.

  • 4)

    בינתיים, נשמן את התבנית שלנו, ניתן להשתמש בתבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית מיוחדת ללחם,

  • 5)

    כשהבצק סיים לתפוח, נלוש אותו ונעצב אותו לצורת אליפסה בגודל של התבנית שלנו ונניח להתפחה נוספת בתוך התבנית, עד שהבצק יכפיל את נפחו שוב (כ-30-40 דקות)

  • 6)

    בינתיים נחמם את התנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון

  • 7)

    רגע לפני שמכניסים לתנור, אני אוהבת לבצוע את החלק העליון של כיכר הלחם לשתיים באמצעות סכין (תחתכו כ-5 ס"מ לתוך החלה) כמו כן, ניתן לפזר מעט קמח כוסמין בחלק העליון של הלחם, זה ייתן ללחם קראסט טעים ומיוחד.

  • 8)

    נכניס את הלחם לתנור למשך 25 דקות או עד שהלחם מזהיב לגמרי.

  • 9)

    כעת, נכניס רק את הלחם, ללא התבנית לעוד 7 דקות לתנור, כדי שכל המים שנצברו בתחתית התבנית יתאדו והלחם יישאר קריספי

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא