מתכון לפאי רועים קלאסי וטעים

אוכל ביתי בקלות
פאי רועים מתכונים

זמן הכנה:

זמן בישול: 2 דקות

כמות מנות: 6

פאי רועים קלאסי, אחד כזה שעשוי מבשר טחון נימוח ושכבת פירה שהשכבה העליונה שלה קריספית והשאר רך כמו ענן היא מנה שאני יכולה לאכול כל יום, ואיזה כיף שהיא מתאימה לארוחת צהרים באמצע השבוע, ארוחת שישי ואפילו ארוחת חג מפוארת. היא כל כך מרשימה בנראות שלה, תוסיפו לזה שרוב הבתים לא אוכלים את המאכל הזה באופן תדיר ותקבלו את הנוסחה הבטוחה למאכל שיוצר את אפקט ה"וואו" של האורחים או המתארחים.

לפאי רועים מתכונים רבים אך המתכון שלי, לפאי רועים הוא מתכון קל וטעים, שאפשר לתקתק תוך כמה דקות עבודה

מתכון פאי רועים
מתכון פאי רועים

אז קדימה, בואו נכין יחד פאי רועים מתכון קל וטעים!

פריסת הדפסה
  • זמן בישול: 2 דקות

פאי רועים קלאסי שמתאים לכל המשפחה

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 350 גרם רוטב עגבניות
  • בצל גדול
  • 1/2 קילו בשר טחון (עדיפות לצוואר / צלעות/ אנטריקוט)
  • 4 כפות שמן
  • כפית מלח
  • 12 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כף גריל עוף
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת תפוחי האדמה, נקלף, נחתוך לקוביות ונבשל בסיר עם מים חמים עד לריכוך.

  • 2)

    נחמם את התנור ל-180 מעלות.

  • 3)

    בינתיים נכין את הבשר, נשטוף ונקצוץ את הבצל, נטגן אותו במחבת רחבה (4 כפות שמן).

  • 4)

    כשהבצל משחים נוסיף את הבשר ונפורר אותו עם כף עץ, כשהבשר משחים נוסיף את התבלינים- כפית פפריקה, חצי כף גריל עוף, חצי כפית כורכום, חצי כפית סוכר, שליש כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את רוטב העגבניות, מערבבים ומכסים במכסה לבישול על אש קטנה של 25 דקות.

  • 6)

    נסנן את תפוחי האדמה מהמים ונתחיל לטחון לפירה, נוסיף 3 כפות שמן, שליש כפית פלפל שחור
    וכפית מלח ונערבב היטב.

  • 7)

    נקח תבנית אפיה ונתחיל לסדר את פאי הרועים שלנו, נשפוך את כל הבשר לתבנית ומעליו את הפירה בצורה אחידה. כאן תוכלו לצייר כל מה שתרצו על תפוחי האדמה, אני עשיתי פסים.

  • 8)

    נבריש את החלק העליון של הפשטידה במעט שמן ונאפה את הפאי למשך 40-50 דקות להשחמה אחידה ויפה. נוציא מהתנור, נמתין מעט שיתקרר ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא