פלפלים ממולאים הם אחת המנות הכי מנחמות שיש. המנה הזו מחזירה אותי הביתה, לזיכרונות ילדות מתוקים במטבח של אמא ושל סבתא, לריחות שעוטפים את כל הבית בטעם של בית חם ומשפחתי. ואין דבר יותר מספק מלהמשיך את המסורת הזו, להעביר את המתכון הזה הלאה ולחלוק אותו עם המשפחה שלי – וגם איתכם.
המורשת המשפחתית שמאחורי המנה
כמו כל מתכון שעובר מדור לדור, גם המתכון הזה ספג שדרוגים קטנים מכל דור שעבר עליו, וזו בדיוק הסיבה שהוא כזה מיוחד. אני זוכרת את עצמי עומדת במטבח של אמא, מתבוננת איך היא בוחרת את הפלפלים הכי יפים, ממלאת אותם בתערובת המופלאה ומסדרת אותם בסיר – וכל פעם מחדש הייתי מחכה לרגע שבו נוכל להניח את הסיר על השולחן ולגלות כמה מושלמים יצאו הפלפלים הפעם.
עכשיו, כשהמתכון כבר שלי, אני משתדלת לשמור על המסורת אבל גם להוסיף קצת משלי – למשל, תמיד אעדיף להשתמש בפלפלים צבעוניים, כדי להפוך את המנה ליפה עוד יותר. השילוב של אדום, צהוב, כתום וירוק לא רק יוצר מראה צבעוני ומשמח אלא גם מביא מגוון של טעמים, וכל פלפל מקבל את הייחוד שלו.
טיפ קטן לשדרוג – פלפלים בתנור
הטיפ הזה הוא לא חובה, אבל מי שמוכן לקחת את המתכון שלב אחד קדימה – אני ממליצה בחום לנסות אותו: אחרי שהפלפלים מוכנים על הכיריים, אני אוהבת להכניס את הסיר שלהם, בלי מכסה, לתנור. שם הם מקבלים צבע שחום יפה וקריספי שמוסיף המון טעם ומרקם. רק עוד 15 דקות, והתוצאה פשוט משגעת – מראה של פלפלים קלויים ומשבחים יותר, שלא רק נראים נהדר, אלא גם נותנים מנה שתופסת את כל תשומת הלב בשולחן.
אז קדימה, בואו נכין יחד את סיר הממולאים המשפחתי שלי, שיהיה לכם בתיאבון ושיתמלא הלב באותה הרגשה חמימה ומתוקה שיש לי כשאני מכינה אותם.
נקח סיר ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום הבשר והכוסברה ונערבב עד שהבשר משנה את הצבע שלו (5 דק בערך).
2)
נוסיף את התבלינים, האורז ונערבב. נוסיף חצי כוס מים ונביא לרתיחה.
3)
נבשל למשך 7 דקות על אש נמוכה עם מכסה.
4)
לאחר שבע דקות, גם עם האורז לא מוכן נכבה את האש.
5)
נכין את הרוטב- ניקח סיר גבוהה (תבדקו שכל הפלפלים נכנסים אליו לפני שאתם מתחילים) ונשמן, לפני שהשמן מתחמם נוסיף 2 כפות פפריקה ונערבב היטב בשמן
6)
כשהשמן חם, נוסיף את שאר רכיבי הרוטב ונערבב היטב, ניתן לסגור את הסיר ולתת לרוטב להתבשל כ-10 דקות.
7)
בנתיים, נתחיל בהכנת הפלפלים– נשטוף ונחתוך לכל פלפל את הראש ונשמור בצד, ננקה מגרעינים ונמלא כל פלפל בתערובת הבשר והאורז שבישלנו, עד לגובה של 3/4 מהפלפלים (האורז צריך מקום להתנפח בו)
8)
כשהרוטב מוכן, נסדר את הפלפלים בסיר, נשפוך מעט מהרוטב לתוך כל פלפל ונכסה אותו בראשים ששמרנו.
9)
אם נשאר לכם עוד מהמלית, אני ממליצה לכם פשוט להניח אותה בסיר, היא תתבשל בתוך הרוטב ותעשיר את הטעם של הרוטב.
10)
נסגור את הסיר ונבשל למשך כ-40 דקות על אש בינונית. מדיי פעם, כדאי להרטיב את הפלפלים ברוטב כדי שהם יקבלו מהטעם של הרוטב.
11)
למתקדמים – הכניסו את הסיר ל-15 דקות לתנור, על 200 מעלות, זה ירכך את הממולאים וייתן צבע יפיפה שחום לפלפלים. (שימו לב שאתם מכניסים סיר שמותר להכניס לתנור.)