דג אמנון בתנור עם לימון מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
מתכון דג אמנון בתנור

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: 2

דג שלם בתנור הוא אחת הארוחות האהובות עליי, זה כבר לא סוד פה כי אני פותחת כמעט כל מתכון לדגים במשפט הזה. יש בדגים משהו בשרני וממלא מצד אחד אך קליל מצד שני – וכל זה עוד לפני שדיברנו בכלל על הטעם. ארוחת דגים בתוספת מספר סלטים תמיד מתקבלת אצלי בברכה, זה לא משנה עם מדובר בארוחת שישי או ארוחת ערב באמצע השבוע.

אז קדימה, בואו נכין יחד דג שלם בתנור, ברוטב לימוני בכמה צעדים פשוטים.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: 2

מצרכים

  • 2 יחידות דג אמנון שלם ונקי (350-500 גרם לכל דג)
  • לימון שלם פרוס לפרוסות
  • 7 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 ענפי רוזמרין
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל- 220 מעלות.

  • 2)

    נקח את הדגים וניצור חתכים עמוקים(לא מידי) לאורך כל דג, נשטוף את הדגים היטב ונייבש.

  • 3)

    נניח כל דג על חתיכת נייר כסף גדולה.

  • 4)

    נכין את הרוטב- נקח קערה ונערבב את כל המצרכים יחד.

  • 5)

    נמרח את הרוטב היטב על הדגים, נכניס לתוך כל דג פלחי לימון וענפי רוזמרין.

  • 6)

    נסגור את הדגים בנייר כסף, נכניס לתבנית אפיה ולתנור ל- 20 דקות, לאחר 20 דקות פותחים את הנייר כסף ומבשלים עוד 5 דקות.

  • 7)

    נוציא מהתנור, נמתין מעט שיתקרר ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא