קבב מתכון הכי טעים שיש

אוכל ביתי בקלות
קבב על האש מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 4-6

קציצות קבב על האש או במחבת, הן אחת מהדברים שאני הכי אוהבת להכין כארוחת צהרים מהירה. בתור מי שעובדת מהבית, אני מוצאת את עצמי לפחות פעם בשבוע בסיטואציה שבה בשעה 12:30 הבטן כבר מודיעה שהיא רעבה ואני בכלל שכחתי להכין ארוחת צהרים ולכו תעמידו עכשיו סיר קציצות , במקום זה, אני פשוט מכינה את המתכון לקבב המהיר שלי, שהיום אני חולקת איתכם וככה, בזמן שהאורז או הפתיתים מתבשלים על הגז, אני סוגרת פינה של מנת חלבון טעימה ומושקעת בעשר דקות עבודה.

ושלא תבינו אותי לא נכון, זה בדיוק אותו מתכון לקבב שאני מכינה לארוחת על האש. הוא פשוט יוצא כל כך מוצלח שתמיד כל האורחים מחכים שנוציא מהמנגל את הקבבבים שלי. ככה שאם עוד לא הבנתם, אתם חייבים לנסות להכין אותו גם!

אז קדימה, בואו נכין יחד קבב, מתכון קל וטעים שכולם תמיד אוהבים.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 4-6

מצרכים

  • קילו בשר טחון שמן, צלעות/ צוואר/ אנטריקוט
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 בצלים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מי סודה מוגזים
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • חבילת שיפודי עץ עבים/ ברזל

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף ונקצוץ דק את הפטרוזיליה והבצל, נסנן את הנוזל של הבצל.

  • 2)

    בקערה, נערבב היטב את הבשר יחד עם כף אחת של שמן זית, וכל שאר המצרכים.

  • 3)

    נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר 2-5 שעות (כמה זמן שיש לכם), אם אין לכם זמן אפשר לדלג על שלב זה.

  • 4)

    נדליק את המנגל/ נעבוד על הכיריים עם מחבת.

  • 5)

    אם אתם עושים על האש, תשפדו כל שיפוד ותשימו על רשת המנגל, אם אתם מכינים במחבת תיצרו צורה של קציצות עגולות ותבשלו על מחבת עם שמן. שימו לב לא להכין את הקבב עבה מדיי, כדי שהוא יתבשל בצורה שווה מבחוץ ומבפנים.

  • 6)

    חשוב לא לשרוף ולייבש את הקבב, על האש תהפכו כל דקה עד שיהיה בישול אחיד אך רך בפנים. על המחבת תבשלו כ- 2 דקות מכל צד.

  • 7)

    רצוי להכין מטבל טחינה ולאכול יחד עם הקבב הביתי.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא