בייגלה ירושלמי אסלי

אוכל ביתי בקלות
בייגל ירושלמי מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 6 יחידות

אם אתם מחפשים מתכון לבייגלה ירושלמי, אני ממש שמחה שהגעתם לפה, כי המתכון שלי לבייגלה ירושלמי הוא אסלי ואמיתי, כמה אמיתי? קיבלתי אותו ממכר שלי שעבד במאפייה ירושלמית כעבודה מועדפת אחרי צבא. ואם אתם חושבים שהיה לי קל להשיג אותו, יש לכם טעות ענקית, לקח לי בערך חצי שנה להשיג את המתכון הזה.

שלא תטעו, אני מכבדת מאוד את המאפייה ההיא, וגם עשיתי כמה שינויים במתכון כדי להתאים אותו למתכון של בייגלה ירושלמי בייתי, כי אין מה לעשות מאפיות משתמשות במרכבים שאין לכולנו בבית, למשל משפר אפייה או גלוטן ועדין, גם בלי המצרכים האלו אתם תקבלו בייגלה ירושלמי, טעים ונאמן למקור אני אומרת לכם, זה מתכון מנצח שאתם פשוט חייבים לנסות!

אז קדימה חברים, בואו נכין יחד בייגלה ירושלמי עם המתכון המנצח שלי!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 3 שעות
  • כמות מנות: 6 יחידות

מצרכים

  • כף שמרים יבשים
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כף מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 330 מ"ל מים קרים
  • 3 כוסות שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח מיקסר עם וו לישה, נדליק על מהירות נמוכה ונשפוך לקערה את המרכיבים בסדר הבא- קמח, שמרים, מלח, סילאן, שמן זית.

  • 2)

    נוסיף את המים בהדרגה ונלוש למשך- 10 דקות לקבלת בצק אחיד.

  • 3)

    נקח קערה, נשמן מעט ונעביר אליה את הבצק, נכסה בניילון נצמד ונתפיח לשעתיים.

  • 4)

    נדליק את התנור ל- 250 מעלות.

  • 5)

    נפזר מעט קמח על השיש ונוציא את הבצק, נכין 6 כדורים בגודל אחיד, נמרח מעט שמן על כל כדור ונכסה במגבת להתפחה נוספת של- 15 דקות.

  • 6)

    בינתיים נכין 3 תבניות גדולות, אחת עם מים פושרים, אחת עם שומשום ואחת עם נייר אפיה לתנור.

  • 7)

    נרדד כל כדור וניצור בייגלה ארוך, נהדק בקצוות.

  • 8)

    נטבול כל חתיכה בתבנית עם המים ואז בתבנית עם השומשום ונעביר אותן לתבנית עם נייר האפיה.

  • 9)

    נאפה למשך כרבע שעה עד להשחמה אחידה ויפה, נמתין שיתקרר ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא