יש לי וידוי – הבורקס היחיד שאני באמת אוהבת הוא בורקס פיצה. אין מה לעשות, הטעמים המשלבים בצק פריך, רוטב עגבניות עשיר וגבינה נמסה פשוט עושים את זה כל פעם מחדש. בדיוק בגלל זה, אני מתחייבת שהמתכון שלי לשבלולי פיצה מבצק עלים הוא המתכון הכי טעים שתמצאו!
ואם אתם עוקבים אחרי המתכונים שלי, אתם כבר יודעים שאני תמיד בעד מתכונים קלים ומהירים. גם הפעם מדובר במתכון פשוט ביותר, שבו משתמשים בבצק עלים מוכן מהסופר. בצק עלים קפוא לא רק חוסך זמן, אלא גם נותן תוצאה פריכה וטעימה במיוחד. כך שאין שום צורך להשקיע בהכנת הבצק מאפס.
שתי שיטות לגלגול הבצק
במתכון הזה יש שתי שיטות לגלגול בצק העלים, ושתיהן נותנות תוצאה מושלמת:
השיטה הראשונה – כמו שמופיע בתמונה למטה:
בצק העלים נפרש, ממלאים אותו ברוטב פיצה וגבינות, ואז מגלגלים אותו לרולדה וחותכים לפרוסות עבות שמסודרות על התבנית בצורה של שבלול.
השיטה השנייה – כמו שניתן לראות בתמונה למעלה: חותכים את בצק העלים לחתיכות בגודל של 10×15 ס"מ, ממלאים, מגלגלים כל חתיכה לגליל, ואז מסדרים את הגלילים בצורת שבלול קטן.
איך לאחסן את השאריות?
אם נשארו לכם שבלולים (למרות שבדרך כלל הם נחטפים מהר), אפשר לשמור אותם בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך יום-יומיים. אם אתם רוצים לשמור אותם לפרק זמן ארוך יותר, עדיף לשים במקרר או אפילו להקפיא אותם. כשמתחשק לכם שבלול חם, פשוט הכניסו לתנור לחימום חוזר, והם יחזרו להיות פריכים וטעימים כמו ביום הראשון.
אז קדימה, בואו נכין יחד את שבלולי הפיצה המהירים והטעימים האלה – אין ספק שהם יהפכו לאהובים עליכם בדיוק כמו שהם עליי! 😊