מתכון לשבלולי פיצה מבצק עלים – מתכון קל וטעים!

אוכל ביתי בקלות
שבלולי פיצה מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות:

יש לי וידוי – הבורקס היחיד שאני באמת אוהבת הוא בורקס פיצה. אין מה לעשות, הטעמים המשלבים בצק פריך, רוטב עגבניות עשיר וגבינה נמסה פשוט עושים את זה כל פעם מחדש. בדיוק בגלל זה, אני מתחייבת שהמתכון שלי לשבלולי פיצה מבצק עלים הוא המתכון הכי טעים שתמצאו!

ואם אתם עוקבים אחרי המתכונים שלי, אתם כבר יודעים שאני תמיד בעד מתכונים קלים ומהירים. גם הפעם מדובר במתכון פשוט ביותר, שבו משתמשים בבצק עלים מוכן מהסופר. בצק עלים קפוא לא רק חוסך זמן, אלא גם נותן תוצאה פריכה וטעימה במיוחד. כך שאין שום צורך להשקיע בהכנת הבצק מאפס.

שתי שיטות לגלגול הבצק

במתכון הזה יש שתי שיטות לגלגול בצק העלים, ושתיהן נותנות תוצאה מושלמת:

השיטה הראשונה – כמו שמופיע בתמונה למטה:

בורקס פיצה מבצק עלים
גילגול הבצק בצורה מהירה ופשוטה

בצק העלים נפרש, ממלאים אותו ברוטב פיצה וגבינות, ואז מגלגלים אותו לרולדה וחותכים לפרוסות עבות שמסודרות על התבנית בצורה של שבלול.

השיטה השנייה – כמו שניתן לראות בתמונה למעלה: חותכים את בצק העלים לחתיכות בגודל של 10×15 ס"מ, ממלאים, מגלגלים כל חתיכה לגליל, ואז מסדרים את הגלילים בצורת שבלול קטן.

איך לאחסן את השאריות?

אם נשארו לכם שבלולים (למרות שבדרך כלל הם נחטפים מהר), אפשר לשמור אותם בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך יום-יומיים. אם אתם רוצים לשמור אותם לפרק זמן ארוך יותר, עדיף לשים במקרר או אפילו להקפיא אותם. כשמתחשק לכם שבלול חם, פשוט הכניסו לתנור לחימום חוזר, והם יחזרו להיות פריכים וטעימים כמו ביום הראשון.

אז קדימה, בואו נכין יחד את שבלולי הפיצה המהירים והטעימים האלה – אין ספק שהם יהפכו לאהובים עליכם בדיוק כמו שהם עליי! 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות

מצרכים

  • חבילת בצק עלים קפוא
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • קופסת שימורים זיתים או כל תוספת אחרת שאוהבים
  • 400 גרם גבינת מוצרלה, אפשר להמיר חלק מהכמות לגבינת קשקבל או גאודה

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נפשיר את הבצק הקפוא שלנו לפי הוראות היצרן.

  • 2)

    נחמם תנור על 180 מעלות, למעלה ולמטה

  • 3)

    רוטב העגבניות: נניח בקערה 5 כפות רסק עגבניות, יחד עם כפית מלח, כפית סופר, חצי כפית פלפל, כפית אבקת שום או שום כתוש ורבע כפית אורגנו. נערבב ונוסיף 8 כפות מים רותחים  – נערבב שנית, אם הרוטב לא דליל מספיק ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות.

  • 4)

    נפרוס את הזיתים לפרוסות (או כל תוספת אחרת שאתם רוצים), את הגבינות נגדר באמצעות פומפייה, אם אתם משתמשים בכמה סוגי גבינות אני ממליצה לכם לערבב אותם היטב כדי שיצא לכם טעם אחיד.

  • 5)

    נפתח את הבצק על השיש, אם הוא עבה מדיי (זה תלוי ביצרן של הבצק) אפשר לרדד אותו מעט.

  • 6)

    את רוטב העגבניות שיצרנו ונפזר באופן שווה את הגבינות והתוספות שלנו.

  • 7)

    באמצעות סכין פיצה, נחתוך את הבצק שלנו לרצועות בעובי של כ- 5 סנטימטרים

  • 8)

    נגלגל כל רצועה ונניח בתבנית אפיה לתנור

  • 9)

    אני אוהבת להבריש מעל הבורקסים קצת ביצה טרופה אך זה לא חייב, ניתן לפזר שומשום

  • 10)

    נכניס לתנור ל-25 דקות (180 מעלות) או עד להזהבה ונגיש חם

איך לשדרג את המתכון?

רוצים לקחת את שבלולי הפיצה שלכם לשלב הבא? תוכלו להוסיף תוספות כמו זיתים, פטריות או תירס לתוך המילוי. אפשרות נוספת היא לשדרג את רוטב העגבניות עם עשבי תיבול כמו בזיליקום טרי או אורגנו מיובש. אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו כמה פתיתי צ'ילי מעל הגבינה לפני הגלגול.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא