מתכון לשקשוקה קלה להכנה שכולם אוהבים

אוכל ביתי בקלות
שקשוקה מתכון קל

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 6

מספר הקלוריות: 186

שקשוקה הוא אחד המאכלים האהובים עליי, הוא תמיד מוכן מהר, משביע וחוץ מזה, זו דרך מצוינת להפטר מהעגבניות העייפות שמחכות לנו במקרר.

המתכון שלפניכם, הוא אחד כזה שהולך איתי כבר שנים רבות, אני אפילו לא זוכרת איך הוא הגיע לידיי, אבל מדיי ערב (או בוקר) שאני רוצה להכין משהו קליל ומבלי ללכלך הרבה כלים – אני מכינה אותו וכולם תמיד נהנים!

ושלא תטעו, קל מאוד לשדרג את המתכון לשקשוקה הזה ולהפוך אותו לחגיגי, כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף בסיום הבישול מעט ירק, פטרוזיליה או בזיליקום וגבינה קשה שאתם אוהבים – פרמז'ן או בולגרית.

באיזה עגבניות להשתמש כשמכינים שקשוקה?

מומלץ להשתמש בעגבניות טריות ורכות, כי הן עסיסיות במיוחד ודווקא הרוטב שלהן הוא מה שמשדרג לנו את השקשוקה, אם אין לכם בבית כאלו – לא נורא, גם עגבניות רגילות יעשו את העבודה.

אופציה נוספת היא עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, נכון זה לא הכי אידאלי, אך יש בשוק היום אופציות מצוינות ובריאות יחסית, ואם אין לכם מספיק עגבניות בבית זה לגמרי מספיק.

אז קדימה, בואו נכין ביחד מתכון לשקשוקה, ואל תשכחו לחזור לספר לי איך יצא 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 6
  • מספר הקלוריות: 186

שקשוקה קלה להכנה, שתמיד מצליחה!

מרכיבים:

  • 8 יחידות עגבניות רכות, אפשר להשתמש גם ב-2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
  • 2 יחידות בצלים גדולים
  • 1 גמבה
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי פלפל חריף קצוץ, לא חובה
  • 6 יחידות ביצים

תבלינים

  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  • 1)

    תחילה, כדי להקל על עצמנו במהלך הבישול, נתחיל דווקא מחיתוך הירקות הרלוונטים. חצי מכמות העגבניות נגרד לרסק עגבניות בעזרת מגרדת. את יתר העגבניות, הבצל והפלפל האדום נחתוך לקוביות קטנות, את שיני השום והפלפל החריף (אם רוצים, לא חייב) הקלופים לפרוסות דקות.

    שימו לב לא לערבב בין המרכיבים 😉

  • 2)

    נחמם במחבת גדולה ועמוקה (אני אוהבת בסיר סוטאג') 3-4 כפות שמן זית ונוסיף את הבצל ונערבב היטב.

    טיפ: אני תמיד שמה חצי כפית מלח על הבצל כשאני מטגנת אותו, המלח סופח את ריח הבצל ומזרז את תהליך הבישול.

  • 3)

    כשהבצל נהיה שקוף, נוסיף את שיני השום והפלפל החריף. ונטגן דקה או שתיים.

  • 4)

    כעת, נוסיף את הפלפל האדום לסיר, ונערבב.

  • 5)

    נוסיף את התבלינים ורסק העגבניות ונערבב היטב עד שכל הטעמים ייפתחו (כדקה שתים)

  • 6)

    כעת, נוסיף את העגבניות המגורדות וקוביות העגבניות שחתכנו, נערבב היטב במשך דקה וננמיך את הוצאת האש לחצי.

  • 7)

    לאחר כחמש דקות, או כאשר כל מרכיבי השקשוקה התאחדו והתרככו, נוסיף את הביצים, בזו אחר זו.

    חשוב מאוד לערבב את הסיר היטב לפני שמכניסים את הביצים ולוודא שיש מספיק נוזל לפני שמוסיפים את הביצים, במידה ולא נדאג לשני אלו – תחתית הסיר עלולה להשרף.

  • 8)

    נסגור את הסיר עם מכסה על להבה נמוכה למשך 2-3 דקות אם אתם רוצים שהביצים יהיו רכות ולמשך 4-5 דקות אם אתם מעוניינים בביצים קשות.

  • 9)

    לסיום, קשטו את השקשוקה הטעימה שלכם בפטרוזיליה, גבינת פרמז'ן או גבינה בולגרית והגישו אותה חמה לצד לחם טעים.

הערות

  • כדי לקבל אקסטרה חריפות, אפשר להחליף חצי מכמות הפפריקה המתוקה בחריפה, או לחילופין להוסיף עוד פלפל חריף.
  • אני הוספתי מעל גם מעט אורגנו, זה כל כך משדרג! נסו וספרו לי איך יצא בתגובות 😊

ערך תזונתי למנה מוכנה

קלוריות186
שומנים7.11g
פחמימות20g
חלבונים12.25g

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הבא