הפנקייקים שלפניכם הם הפנקייקים שהולכים איתי כבר המון שנים, ממש כמו זיכרון מתוק מבית הספר. הראשונה להכין לי אותם הייתה חברה טובה, שבאותה תקופה היינו מבלות יחד בכל הזדמנות. היא קראה לי פעם אחת לארוחת בוקר אצלה בבית, והגישה לי את הפנקייקים האלו – ומאז, אני פשוט לא יכולה לשכוח אותם. כבר עברו 15 שנים, והמתכון הזה עדיין איתי. לא משנה כמה פעמים ניסיתי לטעום מתכונים אחרים של פנקייקים, תמיד חזרתי אל המתכון הזה. ולא בכדי – הפנקייקים יוצאים נפוחים אך רכים, טעימים ולא מתוקים מדיי, בדיוק כמו שאני אוהבת; קלה, פשוטה ומהירה להכנה!
מה שאני הכי אוהבת במתכון הזה, הוא שהפנקייקים עצמם לא מתוקים מדיי. זה בדיוק מה שהופך אותם לבסיס המושלם לכל תוספת שאוהבים. אפשר ללכת על הקלאסיקה עם מייפל, אבל הם משתלבים גם נהדר עם שוקולד נמס, ריבת חלב, פירות טריים כמו בננות, תותים או אוכמניות, ואפילו שכבת חמאת בוטנים או גבינת שמנת לקצת טוויסט. כל ביס הוא תענוג של מתיקות עדינה שמאזנת את התוספות המפנקות מעל.
זוכרים שסיפרתי בתחילת הטקסט שהמתכון ישן? כמה ישן? הוא כתוב בכוסות 😣. אני בדרך כלל משתמשת בכוס של 180 מ"ל (זה כמו הכוסות החד פעמיות או כוס קפה פשוטה בלי ידית). נכון, היום כולנו מדייקים יותר עם גרמים, אבל יש משהו נוסטלגי ומקסים בשימוש בכוסות של פעם. מבטיחה שבקרוב אכין את המתכון שוב ואעדכן את הכמויות המדויקות בגרמים, כדי שתוכלו ליהנות מהמתכון בגרסה הכי מדויקת שלו.
טיפ קטן ממני: אם אתם רוצים שכולם ייהנו מהם, ממליצה לכם להכפיל את הכמויות מראש 😉. מבטיחה שתוך דקות ספורות המגש יתרוקן וכולם יבקשו עוד סיבוב. המתכון הזה תמיד מצליח להפתיע את כולם, אפילו אותי אחרי כל כך הרבה שנים.