פנקייקים שמנים שאי אפשר להפסיק לאכול

אוכל ביתי בקלות
פנקייקים עבים שאי אפשר להפסיק לאכול

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 4

הפנקייקים שלפניכם הם הפנקייקים שהולכים איתי כבר המון שנים, ממש כמו זיכרון מתוק מבית הספר. הראשונה להכין לי אותם הייתה חברה טובה, שבאותה תקופה היינו מבלות יחד בכל הזדמנות. היא קראה לי פעם אחת לארוחת בוקר אצלה בבית, והגישה לי את הפנקייקים האלו – ומאז, אני פשוט לא יכולה לשכוח אותם. כבר עברו 15 שנים, והמתכון הזה עדיין איתי. לא משנה כמה פעמים ניסיתי לטעום מתכונים אחרים של פנקייקים, תמיד חזרתי אל המתכון הזה. ולא בכדי – הפנקייקים יוצאים נפוחים אך רכים, טעימים ולא מתוקים מדיי, בדיוק כמו שאני אוהבת; קלה, פשוטה ומהירה להכנה!

מה שאני הכי אוהבת במתכון הזה, הוא שהפנקייקים עצמם לא מתוקים מדיי. זה בדיוק מה שהופך אותם לבסיס המושלם לכל תוספת שאוהבים. אפשר ללכת על הקלאסיקה עם מייפל, אבל הם משתלבים גם נהדר עם שוקולד נמס, ריבת חלב, פירות טריים כמו בננות, תותים או אוכמניות, ואפילו שכבת חמאת בוטנים או גבינת שמנת לקצת טוויסט. כל ביס הוא תענוג של מתיקות עדינה שמאזנת את התוספות המפנקות מעל.

זוכרים שסיפרתי בתחילת הטקסט שהמתכון ישן? כמה ישן? הוא כתוב בכוסות 😣. אני בדרך כלל משתמשת בכוס של 180 מ"ל (זה כמו הכוסות החד פעמיות או כוס קפה פשוטה בלי ידית). נכון, היום כולנו מדייקים יותר עם גרמים, אבל יש משהו נוסטלגי ומקסים בשימוש בכוסות של פעם. מבטיחה שבקרוב אכין את המתכון שוב ואעדכן את הכמויות המדויקות בגרמים, כדי שתוכלו ליהנות מהמתכון בגרסה הכי מדויקת שלו.

טיפ קטן ממני: אם אתם רוצים שכולם ייהנו מהם, ממליצה לכם להכפיל את הכמויות מראש 😉. מבטיחה שתוך דקות ספורות המגש יתרוקן וכולם יבקשו עוד סיבוב. המתכון הזה תמיד מצליח להפתיע את כולם, אפילו אותי אחרי כל כך הרבה שנים.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 4

מכירים את הפנקייקים האלו שהם עבים אבל רכים מבפנים? בדיוק כאלו. הכנה פשוטה וקלה.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים L
  • 5 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת, (אפשר גם מרגרינה או מחמאה)
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
  • כפית סודה לשתייה, זה סוד הקסם!

אופן הכנה

  • 1)

    ראשית, נערבב את החומרים היבשים בקערה: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והסודה לשתייה.

  • 2)

    בקערה נוספת, נערבב את החומרים הרטובים: ביצים, חלב, תמצית וניל וחמאה מומסת.

  • 3)

    לאחר מכן, נשפוך אל "קערת הרטובים" את המצרכים היבשים ונערבב היטב עד שלא יהיו גושים.

  • 4)

    נניח את הבלילה לנוח כ-20 דקות.

    למה נותנים לבלילה לנוח ולא מטגנים ישר? כשהבלילה נחה, אבקת האפיה מתחילה לעבוד וכך הפנקייקים שלנו יצאו שמנים וטעימים.

  • 5)

    לאחר 20 דקות, נטגן במחבת עם חמאה את הפנקייקים שלנו, בזה אחר זה.

  • 6)

    כאשר הבלילה תתחיל לבעבע, נהפוך את הפנקייק לצידו השני ונשאיר אותו עד לקבלת צבע יפה (כ-20 שניות, תלוי בעוצמת הגז)

הערות

ניתן להגיש עם מייפל, שוקולד, ריבת חלב, חמאת בוטנים, קוביית חמאה ואף פירות חתוכים.

למתקדמים: פזרו מעט אבקת סוכר או פצפוצי שוקולד – כל מה שעולה על רוחכם בעצם!

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא