מתכון לפיצה ביתית של פעם

אוכל ביתי בקלות
מתכון לפיצה של פעם

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות:

זוכרים את הפיצות שהיו מכינים פעם, הרבה לפני שהפכו את עולם הפיצה לתהליך מורכב של 48 שעות התפחה? הפיצות העבות והפשוטות, שהיו מכינים בתבנית התנור הגדולה וממלאים בתוספות מגוונות, הן זיכרון מתוק שלא קל לשכוח. כשהייתי ילדה, אמא שלי היתה מכינה את הפיצה הזו לפחות פעם בשבועיים, והתמונה של כל המשפחה מתאספת סביב השולחן ואוכלת בהנאה נשארה חקוקה בזיכרוני.

עברו השנים, ואמא כבר לא זוכרת את המתכון המדויק. כך יצאתי למשימה לשחזר את אותו טעם נוסטלגי – טעם הילדות. אולי תופתעו לשמוע, אבל זה לא היה פשוט כלל. כל מי ששאלתי ידע בדיוק על איזו פיצה אני מדברת, פיצה עבה, רכה וטעימה – אותה פיצה ביתית מהילדות של כולנו.

פיצה עבה ואוורירית – כמו של פעם

מה שמיוחד בפיצה הזו הוא הבצק העבה והאוורירי שלה, כמעט כמו של פוקאצ'ה טעימה. אחרי הרבה ניסיונות והרבה זיכרונות מתוקים, הגעתי סוף סוף למתכון שמצליח להחזיר אותי לאותם ימים. הבצק הזה קל לעבודה, מתמסר בקלות, ובתום שעה של התפחה (עם לישה קצרה באמצע) הוא מוכן להכנה.

הפיצה הזו מתאימה לכל מי שמתגעגע לפשטות ולתום של פעם. כשהתנור מתחמם והבית מתמלא בניחוחות של פיצה טרייה, קשה שלא להרגיש שוב כמו ילד שמחכה לטעום את הביס הראשון.

מתכון לפיצה ביתית של פעם
פיצה ביתית עבה וטעימה, כמו פעם

תוספות לפי טעמכם האישי

ומה לגבי התוספות? כאן אתם לגמרי חופשיים – אתם יכולים לשים על הפיצה מה שתרצו! הפעם אני בחרתי בעלי בזיליקום טריים ועגבניות שרי צבעוניות, לא רק כי זה טעים אלא גם כי זה מצטלם נהדר. אבל אתם מוזמנים לשדרג עם תירס, זיתים, בצל, טונה, או כל תוספת אחרת שאהבתם בילדותכם.

אין כמו לחזור למתכונים הפשוטים והמרגשים של פעם – בואו נכין יחד את הפיצה הביתית הנוסטלגית הזו, ונחזיר את הטעמים של פעם לשולחן המשפחתי.

פריסת הדפסה

Ingredients

מצרכים לבצק

  • 4 כפות שמן זית
  • כוס מים פושרים
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 1/2 מיכל שמנת
  • קילו קמח לבן
  • 2 כפיות מלח

מצרכים לרוטב

  • קילו עגבניות
  • 10 עלי בזיליקום
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפית סוכר
  • 0.5 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות

תוספות לפיצה

  • גבינה צהובה מגורדת
  • תוספות שאתם אוהבים

אופן ההכנה

  • 1)

    ננפה את הקמח ונעביר לקערה.

  • 2)

    נוסיף את השמרים והסוכר ונערבב.

  • 3)

    בקערה נוספת נערבב את המים עם השמנת והשמן ונשפוך לקערת קמח, נוסיף מלח ונערבב היטב.

  • 4)

    נעטוף את הקערה בנילון נצמד/ מגבת ונתפיח למשך חצי שעה.

  • 5)

    אחרי חצי שעה נלוש שוב את הבצק כדי שיכנס אוויר לבצק, נעטוף שוב ונניח להתפחה של חצי שעה נוספת.

  • 6)

    נשפוך מעט קמח על השיש ונוציא את הבצק לשיש, נחלק ל-4 חתיכות שוות ונרדד כל חתיכה יחד עם מערוך לצורת ריבוע/ עיגול.

  • 7)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה ונפזר עליה מעט קמח, נניח כל אחד מהבצקים שלנו על תבנית ונמרח בשמן זית.

  • 8)

    נכין את הרוטב- נטחן את העגבניות בסיר, נוסיף רסק עגבניות, מלח סוכר וצילי עד שנקבל מרקם חלק, נוסיף את הבזיליקום ונבשל על אש קטנה למשך 5 דקות.

  • 9)

    נחמם את התנור ל-240 מעלות, נמתין 10 דקות ונמרח את הרוטב בנדיבות.

  • 10)

    בחתוך את עגבניות השרי לרצועות, נוסיף את הגבינה והתוספות ונכניס לאפיה של בין 15-20 דקות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא