דוחן מתכון מהיר וטעים במיוחד

אוכל ביתי בקלות
דוחן מתכון קל

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 5

דוחן הוא אחד תבשילים הבריאים והמשביעים שניתן לצרוך, על כדי כך שאפילו הרפואה הסינית מגדירה אותו כמרזה, להורדת כולסטרול וסוכר גבוהים, וחוץ מזה- והא ללא גלוטן כך שמתאים לרוב סוגי הדיאטות הקיימות. ולמרות כל היתרונות המטורפים האלו, בארץ הדוחן לא נפוץ כלל ואם תשאלו אותי זה ממש חבל, מדובר בסופו של יום בתוספת לארוחה בריאה ואיכותית שלא עברה עיבוד והכי חשוב – הוא ממש טעים, כשמכינים אותו נכון!

אצלנו בבית אנחנו צורכים דוחן מדי פעם, בכל פעם שאורח מגיע ויש סיר דוחן הוא מסתכל עליו בפליאה, פשוט כי הוא לא מכיר את זה, אך ברגע שהוא טועם את הדוחן שלי החשש עובר ומיד הם מבקשים את המתכון לדוחן שלי.

ולכן, היום אני משתפת איתכם את המתכון של הדוחן שלי- אל תפספסו, תנסו 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: 5

מצרכים

  • 500 גרם דוחן
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גזרים גדולים
  • 4 שיני שום
  • 3 עלי דפנה
  • 4.5 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • כף מלח, לבישול הדוחן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח סיר ונשפוך אליו את הדוחן יחד עם כף מלח, נכסה במים עד לגובה הדוחן ונבשל למשך 20 דקות על אש בינונית.

  • 2)

    נסנן את הדוחן ונעביר לקערה.

  • 3)

    נכין את הירקות- נקלף את הגזר, הבצל והשום. את הבצלים נחתוך לקוביות קטנות, את השום לרצועות דקות ואת הגזרים נעביר בפומפייה על הצד העבה ונסנן מנוזלים.

  • 4)

    נקח סיר ונשפוך אליו את השמן, נטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את כל שאר הירקות ונטגן למשך 3 דקות עם ערבוב מתמיד

  • 5)

    נוסיף את הדוחן המבושל והתבלינים ונערבב היטב, נכסה במכסה ונבשל למשך 25-30 דקות על אש נמוכה, חשוב לערבב מידי פעם כדי שהתחתית לא תשרף.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא