קציצות אפונה וכרפס הן אחת המנות האהובות עליי כשהמטרה היא להכין משהו טעים ומהיר, שגם הילדים וגם המבוגרים פשוט לא יכולים לעמוד בפניו. אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי אותן – הכל התחיל בטעות מוחלטת. התכוונתי להכין משהו אחר לגמרי, אבל כאב הראש הכריח אותי לאלתר, ובסופו של דבר יצא לי אחד המתכונים המוצלחים ביותר שלי. מאז, המתכון הזה נכנס קבוע לרוטינה במטבח שלי, ואני מכינה אותו לפחות פעם בשבוע-שבועיים.
למה כדאי להכין את הקציצות האלו?
קודם כל, מדובר במתכון מהיר וקל להכנה, מושלם לארוחת צהריים זריזה ומזינה. הקציצות יוצאות רכות, קטנות ומתפצחות בכל ביס – בדיוק כמו שילדים אוהבים, וגם המבוגרים לא נשארים אדישים. בנוסף, שילוב של אפונה וכרפס נותן לקציצות האלה טוויסט מיוחד וטעמים רעננים שמעשירים את המנה. השילוב המושלם הוא להגיש אותן לצד אורז לבן אחד אחד, מה שהופך את הארוחה כולה למנחמת ומשביעה במיוחד.
מתכון שנולד מאלתור – ועכשיו כוכב במטבח שלי
מה שהכי כיף במתכון הזה הוא שהוא נולד לגמרי במקרה. מה שהתחיל כאלתור של כמה מרכיבים מהמקפיא והמקרר, הפך מהר מאוד למנה שזוכה למחמאות בכל פעם שאני מכינה אותה. והקטע הכי טוב? למרות הפשטות, הקציצות האלו תמיד מצליחות, תמיד יוצאות רכות ועסיסיות, ומושלמות לכל ארוחת צהריים.
אז קדימה, בואו נתחיל להכין את הקציצות הכי טעימות שתכינו!