סלמון בתנור הוא אחד המאכלים האהובים עליי, תוסיפו לזה שזמן ההכנה של המתכון שלפניכם לא עולה על 5 דקות וקיבלתם נוסחה מנצחת!
אני אוהבת להכין את המתכון הזה באמצע שבוע, כשרוצים ארוחת צהרים בריאה ומשביעה או כמנת הדג בשולחן בשישי, ובעצם מה זה משנה מתי? מתי שלא תבחרו להכין אותו, תקצרו מחמאות מכל כיוון.
שימו לב שהסוד לדג סלמון טעים הוא אופן הניקוי שלו, אם לא ננקה אותו טוב, יישאר לדג שלנו טעם לוואי וכמובן ריח, ש…איך לומר בעדינות, פחות נעים לאכול. לכן, הקדישו לחלק הניקיון של הדג תשומת לב יתרה, ובעצם עכשיו שאני חושבת על זה, זה החלק ההכנה הארוך ביותר במתכון הזה.
אל תשכחו לשתף אותי בתגובות איך יצא, אני מבטיחה לכם שמהר מאוד זה יהפוך למתכון הקבוע שלכם😊
ראשית, נניח את נתחי הסלמון בקערה עמוקה עם מים שמכסים את כל הדגים, נוסיף לקערה את החומץ והלימון, ניתן לנקות גם עם מלח.
2)
נמתין כרבע שעה ונשטוף את הדג היטב, נניח את נתחי הסלמון בתבנית המתאימה לתנור.
הכנת הדג
1)
נחמם את התנור ל-200 מעלות, למעלה – למטה.
2)
נפריד את עלי התבלין (טימין, רוזמרין ובזיליקום) מהגבעול שלהם, את הבזיליקום נקצוץ היטב ונערבב אותם בקערה קטנה, יחד עם שמן הזית השום, הדבש והמלח והפלפל.
כמה עלים מכל סוג תבלין? זה תלוי בכם! אני בדרך כלל משתמשת ב4-5 גבעולים מכל סוג ומשאירה קמצוץ של עלי בזיליקום קצוצים בצד כדי לפזר בסיום הבישול על הסלמון.
3)
נשפוך את תערובת התיבול על חתיכות הסלמון, ונעסה אותו היטב בסלמון כך שכל הדג יקבל רוטב.
4)
נניח פלחי לימון חצויים על הדג.
5)
נכסה את התבנית באלומיניום ונכניס לתנור. נשאיר את הדג 10 דקות בתנור עם נייר האלומיניום ואז נסיר את האלומיניום בזהירות ונשאיר את הדג לכ-15 דקות נוספות.