עוגת גבינה עם ביסקוויטים של פעם

אוכל ביתי בקלות
עוגת ביסקוויטים פשוטה

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 12

אין הרבה עוגות שמסוגלות להחזיר אותנו ישר לתקופה של הילדות כמו עוגת גבינה עם ביסקוויטים. עבורי, עוגת הגבינה הזו תמיד תזכיר לי את כיתה ה' ואת המחנכת נירית המדהימה. היא היתה זו שהכינה איתנו את העוגה בפעם הראשונה ביום מיוחד בבית הספר, ואני זוכרת איך התרגשנו להכין יחד את העוגה הקלה והטעימה הזו. מאז, המתכון הזה הולך איתי והוא אחד ממתכוני העוגות המועדפים עליי.

למה עוגת ביסקוויטים קלאסית תמיד מנצחת?

מה שהופך את העוגה הזו לכל כך נהדרת היא הקלות בהכנה, הפשטות והטעם הנוסטלגי שמרגש כל פעם מחדש. המתכון הזה באמת כולל את כל מה שצריך בעוגה טובה – בסיס ביסקוויטים קריספי, שכבת גבינה עשירה וקלילה, וכל זה מבלי להפעיל את התנור! היא תמיד מתאימה לאירועים שונים: יום המשפחה, חג השבועות, ארוחת שישי או פשוט כשרוצים לפנק את המשפחה בקינוח מהיר וטעים.

אז קדימה, בואו נכין ביחד עוגת גבינה עם ביסקוויטים של פעם, של המורה נירית 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות
  • כמות מנות: 12

מצרכים

  • חבילת אינסטנט פודינג (80 ג)
  • 100 גרם חמאה
  • קופסא גבינה לבנה 9%
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 15 יחידות בסקוויטים
  • גרידת לימון לקישוט,, לא חובה - אפשר להחליף בסוכריות צבעוניות, שוקולד גרוס וכו.

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת תחתית העוגה- טוחנים את הביסקוויטים במעקבל מזון יחד עם החמאה. למי שאין מערבל מזון אפשר לשבור את הבסקוויטים ידנית, להמיס את החמאה ולערבב.

  • 2)

    נסדר את התחתית על תבנית עגולה, נשטח ונכניס ל5-10 דקות במקפיא.

  • 3)

    ביינתים נערבב בקערה את הגבינה והסוכר.

  • 4)

    בקערה נפרדת נקציף את השמנת עם הפודינג עד שנקבל מרקם יציב.

  • 5)

    נאחד את הקערות- נעביר את הגבינה לקערה עם הקצפת בתנועות קיפול.

  • 6)

    נשפוך את המלית שהכנו לתבנית עם הבסקוויטים ונשטח. ניתן הוסיף גרידת לימון מעל ליופי וטעם נוסף (לא חובה).

  • 7)

    נכניס למקרר ללפחות 5 שעות עד שהעוגה תתיצב (כמה שיותר יותר טוב).

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא