פעם ראשונה שהכנתי המבורגר הייתה עם אבא שלי. הייתי אז תלמידת תיכון ואבא ואני צפינו בתוכנית של גורדון רמזי. באותו פרק גורדון שיתף את כל סודות ההמבורגר המושלם שלו. בסיום הפרק, אבא הודיע לאמא בחגיגיות שבשישי בצהריים הוא מכין לנו המבורגר, ואני כמו ילדה טובה רצתי לכתוב את כל הטיפים של גורדון במחברת, שלא נשכח.
שישי הגיע ואבא ואני ניגשנו למשימה, ומה אני אגיד לכם – עברו כבר 15 שנים, ואני עדיין זוכרת את הביס ההוא. אז מעבר למתכון (אותו מתכון בדיוק), היה לי חשוב לשתף אתכם בטיפים הכרחיים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה של קציצת המבורגר מלאה בטעם.
טיפים להכנת קציצת המבורגר ביתית מושלמת
בחירת הבשר הנכון
המרכיב החשוב ביותר בקציצת המבורגר הוא כמובן הבשר. בחרו בבשר איכותי ועסיסי, עם הרבה שומן – לפחות 30%. עדיפות לנתחים כמו אנטרקוט, צוואר או אונטריב, והכי טוב לבקש מהקצב שייטחן את הבשר בטחינה גסה.
תיבול עדין ומדויק
כדי להרגיש את הטעם האמיתי של הבשר, חשוב לא להגזים בתיבול. מלח ופלפל הם התבלינים היחידים שצריך להוסיף לקציצת המבורגר איכותית. יתרה מכך, את התיבול הוסיפו רק בזמן הצלייה ולא בזמן הכנת הקציצה – כך תשמרו על עסיסיות הבשר.
עיבוד עדין של הבשר
הסוד לקציצת המבורגר אוורירית הוא לא לעבד את הבשר יותר מדי. לישה מרובה תפתח את החלבון ותגרום לקציצה להיות דחוסה ופחות נימוחה. התייחסו לבשר בעדינות, צרו את הקציצה במהירות ותוך כדי מינימום מגע.
יצירת קציצות אחידות
כדי להגיע לתוצאה אסתטית ומדויקת, הקפידו ליצור קציצות בגודל אחיד. בהתאם לגודל הלחמנייה שלכם, צרו את גודל הקציצה המתאים, ואל תשכחו שהבשר מצטמצם מעט בזמן הצלייה. אני לוקחת נייר אפייה, משרטטת את גודל הלחמנייה ומוסיפה 1-2 ס"מ לכל כיוון, כך שהקציצה מתאימה בול ללחמנייה לאחר הצלייה.
איך להגיש את ההמבורגר המושלם?
את ההמבורגר אני ממליצה להגיש בתוך לחמנייה רכה וקלויה קלות על הגריל או במחבת, עם מעט מיונז, חסה טרייה, פרוסות עגבנייה ובצל סגול. להשלמת המנה, הגישו לצד ההמבורגר צ'יפס קריספי או סלט רענן.
אז קדימה, בואו נכין יחד המבורגר ביתי מושלם! 😊