איך מכינים גנאש שוקולד? המדריך להכנת גנאש שוקולד חלב, גנאש שוקולד לבן ומריר
לגנאש שוקולד שימושים רבים ומגוונים, בין אם מדובר בציפוי לעוגה שהכנתם, לערב פונדו טעים, להכנת אותיות משוקולד או כתוספת על הפנקייק שלכם. המתכון נשאר קלאסי ותמיד מנצח, ואם תעבדו לפי המדריך שלי, תקבלו גנאש חלק וטעים כמו של מקצוענים. אז קדימה, בואו נתחיל להכין יחד את הגנאש שוקולד שלי 🤗.
שימו ❤️ – למרות שהכנת גנאש היא פעולה פשוטה, ישנם כמה דברים קריטיים שחשוב לשים לב אליהם. לכן, אני ממליצה לכם לקרוא את כל המדריך לפני שתתחילו להכין. אני מבטיחה שהמדריך יספק לכם את כל המידע שאתם צריכים – מהכמויות המדויקות ועד לשיטות ההמסה המושלמות.
איך מכינים שוקולד גנאש
ראשית נדבר על הכמויות שצריך כדי להכין גנאש שוקולד, וכשאני מדברת על כמויות, אני למעשה מדברת על הכמות היחסית של השוקולד – שמנת מתוקה 38%. שהם למעשה 2 המרכיבים היחידים שצריך בשביל גנאש.
מתכון להכנת שוקולד גנאש חלבי
יחס של 1.5 יותר שוקולד חלב משמנת מתוקה 38%. כלומר, על כל 100 גרם שמנת מתוקה 38%, נשתמש ב- 150 גרם שוקולד חלב במטבעות.
מתכון להכנת שוקולד גנאש מריר
כמות שווה של שמנת מתוקה 38% ושוקולד מריר. כלומר, על כל 100 גרם שמנת מתוקה 38%, נשתמש ב-100 גרם שוקולד מריר במטבעות.
מתכון להכנת שוקולד גנאש לבן
יחס של פי 2 יותר שוקולד לבן משמנת מתוקה 38%. כלומר, על כל 100 גרם שמנת מתוקה 38%, נשתמש ב- 200 גרם שוקולד לבן במטבעות.
מתכון להכנת גנאש משוקולד רובי
יחס של פי 2 יותר שוקולד רובי משמנת מתוקה 38%. כלומר, על כל 100 גרם שמנת מתוקה 38%, נשתמש ב- 200 גרם שוקולד רובי במטבעות.
מתכון להכנת גנאש משוקולד גולד
יחס של פי 2 יותר שוקולד גולד משמנת מתוקה 38%. כלומר, על כל 100 גרם שמנת מתוקה 38%, נשתמש ב- 200 גרם שוקולד גולד במטבעות.
הכנת גנאש בטעמים מיוחדים – גנאש שוקולד פיסטוק, לואקר, מחית לוז, מחיות פרי ועוד
אם אתם רוצים, ניתן להוסיף מחית או תמצית טעם לגנאש שוקולד לבן שלכם אני ממליצה לכם להכין את הגנאש לגמרי ולבסוף להוסיף מעט מחית (כפית כהתחלה) לערבב היטב, לטעום ולהחליט לפי הטעם והצבע אם להוסיף עוד וכמה, כדי שלא יצא לכם טעם מתוק מדיי.
איך להמיס את השוקולד?
אחרי שלמדנו מה היחסים בהכנת שוקולד גנאש הגיע הזה לדבר על איך ממיסים את השוקולד בפועל לצורך הכנת הגנאש. אנחנו נדבר 3 שיטות עיקריות: הכנת הגנאש במיקרוגל – השיטה הפשוטה והקלה ביותר, הכי מומלץ! הכנת גנאש בבן מארי – שיטה מתקדמת שבדרך כלל משתמשים בה בקונדטוריות ולבסוף בעזרת גז – למתקדמים בלבד, אני פחות ממליצה לעבוד ככה, מתכון לטעויות.
הכנת גנאש במיקרוגל
הכנת גנאש במיקרוגל היא פעולה קלה ופשוטה, שלא דורשת הרבה כלים או ידע מיוחד.
לאחר שהבנתם מה הכמויות המתאימות לכם, נשים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה 38% בכמות שרלוונטית לנו ונכניס למיקרוגל לחצי דקה.
לאחר חצי דקה, נערבב בזהירות את המרכיבים בקערה, אל דאגה השוקולד עדי לא אמור להנמס לחלוטין.
נחזיר את הקערה לעוד חצי דקה במיקרוגל, ונערבב – ככה עד שהשוקולד והשמנת נמסים לחלוטין.
שימו לב שהשוקולד יימס לחלוטין בזמן הערבוב ולא במיקרוגל ועוד דגש חשוב – לא להגזים עם הזמן שאנחנו שמים את הגנאש במיקרוגל – זה עלול לשרוף את השוקולד, להקפיד להפעיל אותו למשך חצי דקה בכל פעם ולערבב בין לבין.
הכנת גנאש בבן מארי
בן מארי היא שיטה צרפתית לחימום לא ישיר של האוכל באמצעות אדי מים, כך שהחום לא יעלה על 100 מעלות בזמן הבישול. כדי להכין גנאש לפי שיטה זו, אנחנו ניקח סיר קטן (קלחת לדוגמא) נמלא רבע ממנו במים ומעל נשים קערה, שימו לב שתחתית הקערה לא נוגעת במים. בקערה העליונה, נשים את השוקולד שלנו והשמנת המתוקה ביחס שרלוונטי לנו ונערבב היטב כל הזמן, עד לקבלת גנאש שוקולד אחיד ללא גושים.
שימו לב לכמה דגשים:
- אסור שהקערה תיגע במים – זה יביא לרתיחה גבוהה יותר מ-100 מעלות של הגנאש מה שישרוף אותו.
- הקערה מתחממת מאוד, לכן מומלץ לא להשתמש בקערה מנירוסטה (היא מתחממת יותר מהר) בכל מקרה, שימו לב שאתם בוחרים קערה שעמידה לחום.
הכנת גנאש שוקולד בגז
זו השיטה שאני הכי פחות ממליצה עליה, אך היה לי חשוב לשתף אותה איתכם גם – כדי שהמדריך באמת יהיה שלם 🤗
בשיטה זו, נרתיח שמנת מתוקה לבישול (בכמות הרצויה) למשך 3-4 דקות בקלחת על הגז.(בינתיים, אם השוקולד לא במטבעות – ניתן לחתוך את השוקולד לחתיכות) ונשים בקערה
לאחר שהשמנת מתחממת, נעביר אותה לקערה על השוקולד ונערבב עד שהשוקולד נמס ונטמע לגמרי בשמנת.
טיפים להכנת גנאש שוקולד מושלם
כמה טיפים שיעזרו לכם לקבל את התוצאה המושלמת
- אם אתם רוצים לקבל גנאש איכותי וטעים באמת, תקנו את מטבעות השוקולד שנמכר בחנויות הבישול והאפייה (לפעמים יש אותו גם בסופרים הגדולים)
- אל תעשו גנאש עם כל סוג של שוקולד, תבחרו תמיד בשוקולד איכותי עם לפחות 60% מוצקי קקאו.
- בכל השיטות להכנת גנאש שפירטתי, הסבלנות והערבוב המתמיד הם המפתח להצלחה, תעבדו לאט ובטוח, אל תמהרו להכניס את הגנאש למיקרו או יותר גרוע – אל תשאירו את השמנת והשוקולד יותר מדיי על הגז.
- אם אתם משתמשים בגנאש לצורך מילוי או ציפוי עוגה, תנו לו להתקרר לפחות 20 דקות לפני שאתם עובדים איתו. הגנאש יסמיך קצת ויהיה לכם יותר קל לעבוד איתו, אם חם בחוץ והגנאש עדין נוזלי מאוד תחכו עוד מספר דקות.
שאלות נפוצות
שוקולד לבן הוא למעשה שוקולד בצבע צהבהב/שמנת, כדי להפוך אותו ללבן בדרך כלל משתמשים בצבע מאכל לבן לשוקולד שאפשר למצוא בחנויות המתמחות.
ניתן לשמור את הגנאש בכלי אטום, במקרר 3-4 ימים או במקפיא למשך תקופה של עד 30 ימים.
על אותו עיקרון שדיברנו עליו בכתבה, עם שמנת צמחית לבישול