סופגניות יוגורט, הידועות גם כ"סופגניות חייזרים," הן ללא ספק הסופגניות האהובות עליי. יש משהו בטעם המיוחד ובמרקם העדין שלהן שפשוט גורם לי לבחור בהן שוב ושוב, אפילו על פני סופגניות רגילות. ואם אתם שואלים אותי, המתכון שלי לסופגניות יוגורט הוא פשוט הכי טעים שיש, וזו הסיבה שאני חייבת לשתף אותו אתכם. זו מנה קלאסית שמושלמת לחנוכה, אך גם לכל אירוע שבו אתם רוצים להפתיע במשהו מתוק ומהיר.
למה סופגניות יוגורט הן הבחירה המושלמת?
הייחודיות של סופגניות יוגורט טמונה בכך שהן לא דורשות זמן התפחה או הכנות מקדימות מורכבות. כלומר, זהו פתרון מושלם לאירועים שבהם האורחים כבר בדרך ואתם רוצים להכין להם משהו מתוק וטעים במהירות, כמו להדלקת נרות בחנוכה או אפילו סתם מפגש ביתי עם חברים ומשפחה. אין כמו סופגניות שמוכנות מהר ומספקות את תחושת ההצלחה הזו כשכל ביס מפוצץ בטעם וניחוח משגע.
אז אם אתם מחפשים מתכון לסופגניות שישאיר רושם ויהפוך כל מפגש למתוק במיוחד, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה 😇
קודם כל, נערבב את הקמח (המנופה) עם אבקת האפייה. אחר כך נוסיף את כל השאר המרכיבים (חוץ מהשמן לטיגון כמובן) ונערבב באמצעות מטרפה עד שנקבל תערובת אחידה, זה לא נורא אם יש קצת גושים, לא לערבב יותר מדיי.
2)
נחמם בסיר שמן. כדי לדעת שהשמן מספיק חם אפשר להניח קיסם, אם נוצרות בועות השמן חם ואפשר לעבור לשלב הבא.
3)
באמצעות 2 כפות או כף גלידה קפיצית נעביר כל פעם קצת מהבלילה שלנו, שימו לב שבהתחלה הסופגנייה נדבקת לקרקעית ומשתחררת לבד אחרי כמה שניות (אם זה לא קורה, תגעו בה עם מזלג כדי לשחרר אותה) כל סופגניה צריכה להיות בטיגון למשך 4 דקות, הן בדרך כלל מסתובבות לבד אך אם הן לא מתהפכות יש להפוך לצד השני ברגע שהן מזהיבות מלמטה.
4)
נוציא לרשת סינון וניתן להן לנוח מעט, נגיש עם רוטב לבחירה- אבקת סוכר, נוטלה, דבש, ריבה או מה שאתם אוהבים 😇